Dobre investované státisíce

Rodičia detí, ktoré 4. septembra prišli po prázdninách prvý deň do škôlky na Strečnianskej 2, neverili vlastným očiam. Už pred budovou kráčali po vynovenom chodníku, no najväčšie prekvapenie ich čakalo dnu.

„Najskôr som si ani neuvedomil, čo je tu vlastne iné,“ priznal sa nám spevák Peter Bažík, ktorého dcéra Danielka chodí do tejto škôlky už druhý rok. „Až na druhý pohľad som si všimol zmenu. Kúpeľňa s umývadlami a záchodíkmi akosi ožila. Všetko bolo nové, farebné, prívetivé. Veľmi oceňujem, že mestská časť túto rekonštrukciu spravila! Nám sa tu vždy páčilo, aj Danielka sem veľmi rada chodí, ale teraz je to tu ešte krajšie,“ vyznal sa.

Jeho slová vzápätí potvrdil ďalší otecko, gymnasta Samuel Piasecký, ktorý prišiel do škôlky so svojím prváčikom Davidkom.

„Naša materská škola 4. októbra oslávi 35. výročie svojho fungovania a ja si veľmi vážim, že tu mestská časť ešte pred oslavami kompletne zrekonštruovala hygienické zariadenia, že sa vymenili rozvody vody a kanalizácie, obklady, dlažby aj sanita. Naše deti si takéto moderné a kultivované hygienické zariadenia skutočne zaslúžia,“ nadchýňala sa riaditeľka Jana Martinovičová. „Táto škôlka nie je jediná, v ktorej sa počas prázdnin hygienické zariadenia kompletne zrekonštruovali. Takouto obnovou prešli aj MŠ Gessayova, Strečnianska a Šustekova,“ vysvetľuje petržalský starosta Vladimír Bajan a dodáva: „Som veľmi rád, že pomaly finišujú aj rekonštrukcie striech na ZŠ Budatínska a Černyševského.“

Mestská časť za posledné mesiace investovala do rekonštrukcií materských a základných škôl nemalú sumu – až 550-tisíc eur.

web od 2day