Seniorfest odštartoval s noblesou

Už tradične patria prvé dva októbrové týždne petržalským seniorom. Zašportujú si, zabavia sa, stretnú sa so zaujímavými ľuďmi, dozvedia sa niečo o histórii, užijú si aj umenie aj ľudové tradície. Seniorfest má svoje stále miesto v kalendári petržalských festivalov už po desiaty raz.

Každé jubileum treba osláviť. A oslava to bola v DK Zrkadlový háj naozaj parádna. Odštartoval ju tradične petržalský starosta Vladimír Bajan: „Pre mňa je vždy sviatkom otvárať tento festival, ktorý je o vás a pre vás. No tento ročník je ešte slávnostnejší, lebo Seniorfest organizujeme už po desiaty raz.

Dva týždne Seniorfestu mi vždy umožnia viac si uvedomiť, že naši seniori skutočne ani zďaleka ešte nepatria do starého železa, že sú, naopak plní života a takí aktívni, s množstvom záľub a plánov do budúcnosti, že by im to mohli závidieť mnohí mladí. Je to tiež čas, kedy si viac uvedomujem, čo staršie generácie pre nás znamenajú, čomu všetkému nás naučili a učia, za čo všetko som im ja, a som presvedčený, že aj väčšina z nás vďační.“

A za to, že sa starosta o seniorov stará celý rok, nielen počas trvania Seniorfestu, dostal od nich krásny darčekový kôš. A potom už moderátorka večera Nora Beňačková postupne privítala na javisku obľúbené petržalské súbory Melódiu a Petržalčanku. Seniori teda zabávali seniorov a tí si ich vystúpenia naozaj užili. No a zlatým klincom celého úvodného programu bol Milan Lasica a Bratislava Hot Serenaders, ktorý dodal večeru zaslúženú noblesu.

Už v sobotu, 7. októbra, bude v priestoroch DK Zrkadlový háj jedno z najobľúbenejších podujatí Seniorfestu – Jablkové hodovanie. Príďte sa pozrieť, ochutnať jablkové dobroty (niektoré napečie aj starosta), prípadne sa pochváliť svojím receptom. Hodovať sa bude od 14. do 18. h.

 

web od 2day