V Petržalke otvorili športovisko, aké majú aj v New Yorku

V Petržalke otvorili unikátne športovisko JAMA. Podobné majú aj obyvatelia New Yorku, Londýna, či Tokia. Na ploche viac ako 17 árov sa môže vyblázniť naozaj celá rodina.

„Jeho najväčšou výhodou je, že „hrať sa“ môžu súčasne deti, mládež, dospelí aj seniori. Areál totiž poskytuje aktivity pre všetky vekové kategórie,“ povedal pri otvorení starosta Petržalky Vladimír Bajan. Ako dodal, ide o ihrisko so špeciálnym mäkkým povrchom, ktorého prvky navrhli v úzkej spolupráci s obyvateľmi okolitých domov. A to je tiež jeden z dôvodov, prečo bude „naj“. Bude totiž spĺňať ich potreby.

Samotný povrch vytvára svojím farebným rozlíšením bežeckú dráhu pre deti, „naj“ budú 3D polgule na skákanie, alebo aj chodníček vhodný napríklad na preteky autíčiek. Jedinečné sú takzvané balančné prvky, ktoré slúžia na zlepšenie držania tela a spevnenie samotného jadra. Nechýba ani malé ihrisko s bránkami na futbal.
Staršia mládež a dospelí si precvičia celé telo na modernej streetworkoutovej zostave. Vychytávkou je aj kopec s lezeckými úchytmi či samostatné cvičebné stroje pre seniorov.
Deti poteší pyramída z lanovej siete a obľúbená hojdačka „vtáčie hniezdo“. Celý projekt stál 180 000 eur a hradila ho mestská časť zo svojho rozpočtu.

Okrem tohto veľkého a jedinečného športoviska Petržalka v poslednom čase otvorila aj menšie, streetworkoutové ihrisko v areáli ZŠ na Pankúchovej ulici a na Prokofievovej ulici.

web od 2day