Aj krízový štáb sa musí odborne pripravovať

Vo štvrtok sa uskutočnila za prítomnosti lektorov z Odboru krízového riadenia Okresného úradu Bratislava a zástupcu Odboru poriadkovej polície OR PZ Bratislava V odborná príprava krízového štábu a určených zamestnancov evakuačných zariadení.

Prítomní prerokovali úlohy na úseku obrany štátu, civilnej ochrany (evakuačné zariadenia) a hospodárskej mobilizácie. Pracovníci referátu krízového riadenia dostali podrobnú informáciu k vykonanému cvičeniu vyrozumenia obcí a miest, teda subjektov hospodárskej mobilizácie prostredníctvom programu EPSIS, zo dňa 18. septembra 2017. Taktiež prerokovali odbornú prípravu, praktický nácvik zamestnancov, základných škôl, určených členov krízového štábu a príslušníkov bezpečnostných zložiek vykonávajúcich poriadkové zabezpečenie. Oboznámili sa s aktualizáciou najdôležitejších právnych noriem v oblasti obrany štátu, hospodárskej mobilizácie a civilnej ochrany.

Zástupca odboru poriadkovej polície OR PZ Bratislava V informoval o aktuálnej bezpečnostnej situácii v súvislosti s vyhlásením 2. stupňa teroristického ohrozenia a s tým spojenými bezpečnostnými opatreniami (zvýšený výkon služby poriadkovej polície na vytipovaných miestach – kultúrno-spoločenská a športové podujatia, nákupné centrá a uzly železničnej či cestnej dopravy). Pracovníci Odboru krízového riadenia Okresného úradu Bratislava prezentovali odbornú metodiku vyhlasovania jednotlivých stupňov teroristického ohrozenia.

V závere všetci zúčastnení prerokovali konkrétnu súčinnosť a spoluprácu jednotlivých zložiek s krízovým štábom mestskej časti Bratislava-Petržalka a evakuačnými zariadeniami v prípade výskytu teroristického útoku (hrozby použitia násilia alebo jeho vykonanie voči skupine obyvateľstva).

web od 2day