Liga mestských častí v bowlingu uzavrela 1. ročník

V Petržalskom bowlingovom centre na Tupolevovej ul. sa uskutočnil v sobotu, 12.12. 2015, Turnaj mestských častí Bratislavy v bowlingu. Prihlásili sa družstvá z ôsmich mestských častí, nakoniec organizátori privítali len šesť družstiev, dve sa pre ochorenie svojich členov na poslednú chvíľu ospravedlnili. Bowling si získal ďalších obdivovateľov a nadšencov tohto športu a tak sa predstavitelia mestských častí v roku 2016 dohodli na dlhodobej celoročnej bowlingovej aktivite – Lige mestských častí v bowlingu.

V sobotu, 2.12. 2017, sme uzavreli jej prvý ročník, ktorý sa skladal zo 4 kôl v priebehu celého roka 2017. Tri kolá sa odohrali v Petržalskom bowlingovom centre na Tupolevovej a jedno v Národnom bowlingovom centre na Turbínovej ulici v Ružinove. Po zrátaní výsledkov určili organizátori najlepšie družstvá spomedzi desiatich účastníkov 1. ročníka Ligy mestských častí v bowlingu. Na chvoste rebríčka skončilo družstvo Devínskej Novej Vsi, ale to preto, lebo sa zúčastnilo iba na poslednom kole ligy, kde skončilo na treťom mieste. Na 9. mieste sa umiestnilo družstvo Lamača, ktoré tiež vynechalo jedno kolo, na 8. mieste skončilo družstvo Rače(tiež vynechalo jedno kolo), 7. skončilo družstvo Ružinova, 6. bolo družstvo mestskej časti Podunajské Biskupice, na 5. mieste sa umiestnilo družstvo mestskej časti Dúbravka a 4. bolo družstvo Jaroviec. Fanfáry si vyslúžilo za tretie miesto družstvo z Rusoviec, druhé družstvo patrí domácej mestskej časti Petržalka a víťazom 1. ročníka Ligy mestských častí v bowlingu sa stalo družstvo z Karlovej Vsi.

Vydarené športové stretnutie a celú súťaž družstiev z mestských častí Bratislavy ukončil starosta Petržalky prianím príjemného prežitia nadchádzajúcich vianočných sviatkov a Nového roka a zaželal si, aby sme sa tu o rok znova stretli na 2. ročníku Ligy mestských častí v bowlingu.

 

web od 2day