Mikuláš priniesol nielen darčeky, ale aj dobrú náladu

Včera už pred úderom pol štvrtej sa malí aj veľkí Petržalčania vybrali do ulíc smerom na Námestie republiky, aby vyzerali, kedy sa na ulici objaví Mikuláš s čertom na svojom tradičnom koči. Keď okolo nich „prefrčal“, zamávali mu a už sa tešili, ako sa s ním stretnú na Vianočných trhoch.
Celú mikulášsku šou odštartoval Ivo Hlaváček alias čert a tak si získal deťúrence, že sa mu zverili dokonca aj s tým, akých majú frajerov. No a konečne na pódium vystúpil túžobne očakávaný Mikuláš. A prišiel netradične – s gitarou v ruke.
Takého zrejme inde v Bratislave nemali. Nečudo, veď keď začal spievať, väčšina odhalila, že sa pod mikulášskym kostýmom skrýva Marian Greksa. O chvíľku si malí aj veľkí spievali s ním a atmosféru, ktorá na trhoch vznikla, nám mohli závidieť aj oveľa väčšie trhy.
Mikuláš rozdal maškrty a kým ho na pódiu vystriedali kohúti Kiki a Riki, tak prvý zástupca starostu Ján Bučan slávnostne rozsvietil vianočný strom. No a tí starší sa tešili (a právom) na Sama Tomečka a na Lojzovcov. Tých trochu zradili problémy so zvukom, ale to nikomu neubralo na skvelej nálade. Lebo okrem toho, že všetci počúvali, čo sa deje na pódiu, tak si pochutnávali na skvelých pokrmoch, ktoré zapíjali chutným mokom – každému, čo hrdlo ráčilo. Aj petržalské Vianočné trhy sú predovšetkým o stretávaní sa s priateľmi, o pristavení sa v predsviatočnom zhone. Včerajšok bol však ešte čímsi výnimočný – všetci sme si boli akýsi bližší, ako dobrí susedia. Bolo cítiť, že v Petržalke sme jednoducho doma.


web od 2day