Aké boli Vianoce v Stredisku sociálnych služieb?

Určite ich môžeme charakterizovať ako čas, keď sa hluk, hnev a nepokoj premenia na lásku a ticho. Atmosféru Vianoc nepripomínali len zapálené sviečky, ale aj množstvo vianočných pozdravov a posedení. Našim seniorom predvianočné chvíle spríjemnili a popriali krásne a šťastné Vianoce deti zo Súkromnej ZŠ Felix na Haanovej, ZŠ Lachova 1, ZŠ Jelenia a deti zo Súkromnej materskej školy na Vavilovovej ulici.
Popriať radostné sviatky prišli aj študenti Strednej zdravotníckej školy zo Strečnianskej, ktorí v Stredisku vykonávajú nielen svoju prax, ale stali sa aj našimi dobrovoľníkmi.

V Zariadení opatrovateľskej služby na Mlynarovičovej v predvianočnom čase zazneli krásne tóny v podaní speváckeho súboru Melódia. Speváci popriali našim obyvateľom krásne vianočné sviatky a vianočnými pesničkami nielen potešili ich srdiečko, ale aj vyčarili príjemnú vianočnú atmosféru. K sviatočnej pohode nechýbala ani pieseň Tichá noc, ktorú si zanôtili obyvatelia spolu so spevákmi.
O dobrú a veselú náladu sa postaral aj pán Klepáč, ktorý každoročne prichádza do Strediska popriať šťastné sviatky a podarovať našim seniorom pár veselých tónov so svojou harmonikou.

Na Vianoce aj v našom Stredisku rozvoniavali koláčiky a medovníky pečené s láskou. Vianočný stromček svietil pestrými farbami v očakávaní, že si všetci nájdeme pod ním veľa darčekov. A darčekov bolo naozaj dosť, vychutnali si ich hlavne deti a mamičky z krízového centra nášho Strediska. Občianske združenie koncesovaných taxikárov a Sexi tuning tím, ktoré sa už druhý rok venujú charitatívnej zbierke pre krízové centrá, pozvali naše Stredisko na charitatívny večierok pod názvom Xmass Drive, ktorého cieľom bolo vyzbierať čo najväčšiu sumu pre deti a mamičky, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých a ktorí sa ocitli v sociálnej núdzi. Akciu prišlo podporiť svojou účasťou množstvo ľudí. Organizátori pre deti pripravili bohatý program – maľovanie na tvár, zdobenie perníkov, maľovanie vianočných obrázkov. Nechýbala skvelá atmosféra, ktorá bola umocnená vystúpením rôznych hudobných skupín. Ľudí v sále spájalo dobro, pomoc tým, ktorí to potrebujú.

Výťažok z charitatívnej akcie putoval na nákup vianočných darčekov, ktoré si detičky s mamičkami rozbalili priamo na Štedrý večer pri stromčeku.
Vianoce sú čarovné obdobie, ktoré by malo zostať v našom srdci čo najdlhšie a nášmu Stredisku sa to podarilo vďaka všetkým tým, ktorí nás obdarovali milým slovom, piesňou a finančnou pomocou .

Ďakujeme, že ste a nám pomáhate.
Kolektív Strediska sociálnych služieb Petržalka

 

web od 2day