Získali sme peniaze na ďalšie miesta pre škôlkarov

Mestská časť Bratislava-Petržalka sa v roku 2017 zapojila do výzvy zameranej na zvýšenie kapacít a zlepšenie infraštruktúry materských škôl. Vyhlásilo ju Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), pričom reagovalo na akútny nedostatok miest v materských školách.

Tieto finančné prostriedky sú určené na výstavbu nových objektov materských škôl, rozširovanie kapacít existujúcich objektov, stavebno-technické úpravy objektov a areálu, obstaranie materiálno-technického vybavenia a zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov.

Mestskej časti Bratislava-Petržalka bol schválený nenávratný finančný príspevok vo výške 363 883 eur na projekt „Rekonštrukcia ZŠ Turnianska za účelom navýšenia kapacít MŠ“. Schválené finančné prostriedky budú použité na rekonštrukciu časti objektu Základnej školy Turnianska 10. Predmetom rekonštrukcie budú stavebno-technické úpravy pre potreby materskej školy s prvkami inkluzívneho vzdelávania. Rekonštrukcia sa bude týkať nevyužívaných priestorov v rámci jedného krídla ZŠ na I. a II. nadzemnom podlaží. Časť objektu bude teda upravená pre potreby nových 4 tried materskej školy s počtom miest 84. V rámci projektu je naplánované aj vybudovanie oploteného bezbariérového detského ihriska určeného výlučne pre novozriadenú materskú školu. Realizácia rekonštrukčných prác je naplánovaná na jar 2018.

Aktuálne prebieha proces kontroly dokumentácie k verejnému obstarávaniu na výber dodávateľov stavebných prác a to pred samotným vyhlásením VO zo strany Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Po obdržaní stanoviska zo strany kontrolného subjektu (Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR) pristúpi mestská časť k samotnému vyhláseniu verejného obstarávania.

Uvedený projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja (EFRR) v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020 (www.mpsr.sk/irop).

Viac informácií k projektu: https://www.petrzalka.sk/oblasti/projektove-riadenie/schvalene-projekty/

web od 2day