… a opäť sme plesali

Veru, je to už 18 rokov odvtedy, čo sa v Petržalke začala tradícia maškarných plesov v DK Zrkadlový háj. Otcom tejto myšlienky bol vtedajší aj súčasný starosta Vladimír Bajan. A „petržalský maškarný“ je z roka na rok obľúbenejší, chodia naň ľudia z celej Bratislavy.

Fantázii sa medze nekládli a na maškarnom plese platilo pravidlo, že najbláznivejší, najkreatívnejší jednotlivec, alebo kolektív vyhráva. Tento rok sme tu predsa len videli viac rozprávkových bytostí, ako po iné roky. Ples moderovala (a musíme povedať, že naozaj dobre) známa česká herečka Mahulena Bočanová, ktorá nezaprela v sebe komediálne vlohy. Porote sa spomedzi všetkých len ťažko vyberali víťazi jednotlivých kategórií, ale nakoniec cenu za kolektívnu masku získali astronauti, pár vyhrali Pat a Mat, ženská maska vodníčka a mužská maska predátor.

Ples odštartovalo Slovak tango a prvý vicestarosta Ján Bučan s manželkou, ktorý ho otvoril úvodným valčíkom. Ako sa sám vyjadril, našťastie ho v tom nenechali samého a pridali sa hneď aj ostatní. Ako vždy bol parket plný od prvých tónov, ktoré zahrala Starmania. Tanec prerušoval program, v ktorom sme videli Cirkus kus a CreDance, ale keď prišla na rad bohatá tombola, radi si všetci oddýchli aj trochu dlhšie. A tento rok si naozaj sponzori dali záležať a tombola bola plná zaujímavých cien. Po živej hudbe zábavu nekazil ani DJ JoJo. Ale najväčší úspech mali ľudovky v podaní ľudovej hudby Andreja Záhorca, ktorá už tradične hrala pre spevu chtivých v „prednom bare“. Spevácke výkony okolo stojacich boli vynikajúce, alebo aj menej, ale všetky od srdca.

Nuž, k dobrej zábave patrí aj dobrá večera, kávička a dezert, stoly sa prehýbali pod jedlom od výmyslu sveta. Zábava bola skvelá a tancovalo sa až do rána bieleho.

 




web od 2day