Medzi členov Slovenského Červeného kríža môžete patriť i vy

Slovenský Červený kríž Miestny spolok Petržalka sa dňa 22.3.2018 stretol na svojom prvom zhromaždení. Miestny spolok Petržalka bol zaregistrovaný dňa 25.10.2017 a predsedkyňou sa stala pani Ružena Borzová, čestným predsedom je starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Ing. Vladimír Bajan.
Na slávnostné zhromaždenie členov SČK prišli aj hostia – Ing. Emília Uhrinová, MPH, členka najvyššej rady za SČK územný spolok Bratislava-mesto a PhDr. Pavol Jusko, predseda územného spolku SČK Bratislava mesto.

Členovia zhromaždenia konzultovali s hosťami možnosti realizácie rôznych aktivít, ktoré SČK rozvíja v Bratislave v rámci iných miestnych spolkov. Taktiež poukázali na skutočnosť, že oddelenie sociálnych vecí mestskej časti Bratislava-Petržalka už tradične organizuje rôzne akcie, ktoré sa prelínajú s aktivitami SČK (napríklad organizovanie dobrovoľného darcovstva krvi, rôzne zbierky pre sociálne odkázaných občanov a pod). Pani Uhrinová okrem odborných rád, ktoré budú pre členov nášho spolku veľmi užitočné, povedala, že podľa jej dlhoročných skúseností členovia Slovenského Červeného kríža sú ľudia, ktorí majú „dobré srdce“ a zrejme empatia a ochota pomáhať je to, čo ich spája.

Ako sa vraví, dobrých ľudí nikdy nie je dosť a tak, ak by ste mali záujem „podeliť sa so svojim srdcom“, realizovať aktivity, ktoré robia svet krajším alebo navrhovať zaujímavé riešenia, staňte sa členom miestneho spolku SČK Petržalka. Kontaktovať môžete Mgr.Kvetoslavu Biljnjovú na: kvetoslava.biljnjova@petrzalka.sk (členku predsedníctva územného spolku SČK Bratislava-Petržalka).

web od 2day