V Petržalke máme tržnicu

Dopyt po čerstvých a „autentických“ potravinách od lokálnych producentov nenechal na seba dlho čakať ani v najväčšej mestskej časti v Bratislave. V Petržalke na Bratskej ulici 3 vyrástla nová tržnica, ktorá sľubuje obyvateľom najčerstvejšie potraviny z Dvorov, Lúk a Hájov, kvalitné farmárske výrobky, ale aj služby. Dňa 6. apríla 2018 sa uskutočnilo jej oficiálne otvorenie aj za účasti predstaviteľov našej mestskej časti – prednostu Miroslava Štefánika a zástupcov starostu Jána Bučana a Michala Radosu.
„Vítame novú kvalitu, ktorú tržnica zamerala predovšetkým na domácu produkciu. Svojím logom, sloganom a celým dizajnom skutočne do Petržalky zapadli. Tento projekt naša mestská časť od začiatku podporovala, páči sa mi, že ho nepoňali len pro zákaznícky, ale aj komunitne a verím, že sa nám postupne podarí prepojiť aktivity mestskej časti s týmto priestorom,“ povedal prednosta MÚ Miroslav Štefánik.
Okrem 16 stánkov bude v tržnici aj dvanásť špeciálnych predajní, ako napríklad drogéria, lekáreň či potreby pre domáce zvieratá. Súčasťou tržnice je aj supermarket Kraj a štyri prevádzky so službami. V nich nájdu Bratislavčania napríklad kvetinárstvo či nechtové štúdio. Na trhovisku bude aj šesť gastroprevádzok. Zóna občerstvenia ponúkne slovenskú klasiku, moderný street food či domáce palacinky. Petržalská tržnica bude otvorená denne od 7.00 do 21.00 h.
„Petržalka má z minulosti svoju pozitívnu skúsenosť s trhoviskami, ktoré tu boli veľmi populárne. Som veľmi rád, že do Petržalky prichádza zaujímavý a moderný koncept tržnice, ktorý zvyšuje atraktivitu služieb v našej mestskej časti. Navyše v rámci tohto priestoru nepôjde iba o nákupy, ale bude tu príležitosť stretávať sa aj pri rôznych voľnočasových aktivitách. Želám tomuto projektu úspech, aby bol obľúbeným miestom pre Petržalčanov,“ povedal na oficiálnom otvorení prvý zástupca starostu Bučan.


web od 2day