Jarná cena Petržalky znova korisťou Rain Magna

Turfová ouvertúra v nedeľu 8. apríla sa v petržalskom Starom háji vydarila po všetkých stránkach. Divákom ponúkla v krásnom jarnom počasí hodnotné výkony koní, jazdcov a pestrý program. O príjemnú atmosféru sa počas prestávok starala skupina Johnny Cash Revival a deti sa znova mohli povoziť na koníkoch zadarmo. Víťazná zostava sa nemení. To platí na sto percent aj po 45. ročníku Jarnej ceny Petržalky, ktorá sa rovnako ako minulý rok stala korisťou už 10-ročnej Rain Magna (CZE) zo stajne KCL Slovakia.

Zverenkyňu Jaroslava Brečku opäť víťazne cieľom previedol český džokej Jan Kratochvíl. Druhý finišoval Trip To Sydney (FR) zo stajne Dr. Charvát a o krk za ním tretí bol slovenský Summer Hill (HUN). Favorizovaná hostiteľka Meny Bay (IRE), inak sparingpartnerka Rain Magny a zástupkyňa subjektu Victory Farm futbalového manažéra a televízneho komentátora Viktora Blažeka sa musela uspokojiť s 3,5 dĺžky vzdialeným piatym miestom. Hetrik počas turfovej ouvertúry zaznamenala Autoopravovňa Petra „Emana“ Strniska (Justice Bold, Killwort, Casino Ryan), kouč v jej službách Miroslav Stančík sa dokonca presadil štyrikrát (aj Sareia zo Stall Garant SK).

V najvýdatnejšie honorovanom teste prológu, rovinovom Memoriáli Josefa Břečku (II. kat., 1600 m, pre 3-ročné kone, celková dotácia 3600 eur) sa suverenitou pri prvenstve spôsobom štart-cieľ ponúkol do pozornosti v súvislosti s klasikami domáci najviac tipovaný Risk (FR) s džokejom Jiřím Palíkom z portfólia Mostry Senica a čáčovskej opatery Zuzany Kubovičovej. V rozťahanom dobehu striebro bral maďarský Anduril (GER) a bronz ďalší senický zástupca Poklad (CZE). ,,Teším sa z úvodného vydareného dostihového dňa. Vyšlo nám počasie, na Závodisko prišlo okolo tritisíc divákov, hoci v Bratislave v nedeľu boli aj iné významné športové udalosti. Na úvod sme videli pekné dostihy, zatiaľ je to taký rozbeh, ale verím, že v takom máji a v júni bude sezóna už v plnom prúde,“ povedal nám Ján Valtýni, vedúci úseku dostihovej prevádzky a marketingu.

Ceny odovzdávali aj Ján Bučan, prvý zástupca starostu mestskej časti Petržalka a Silvia Vnenková, vedúca oddelenia komunikácie s verejnosťou. Druhá kapitola dostihovej sezóny pokračuje v nedeľu 15. apríla od 14.00 h v Petržalke. Športovým vrcholom bude 21. Veľká aprílová cena (rovina, I. kat., 1800 m, pre 4-ročné a staršie kone, celková dotácia 7000 eur).

 

web od 2day