Máme tanec v duši

V pondelok popoludní sa v DK Zrkadlový háj tancovalo o dušu. Na 6. ročníku podujatia Tanec v duši predviedli svoje tanečné kreácie žiaci zo všetkých jedenástich Školských klubov detí pri ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka a pri ZŠsMŠ Rusovce. Učiteľky a vychovávateľky sa každoročne zapájajú do tohto projektu s cieľom aktivizovať žiakov a prezentovať svoju činnosť rodičom a verejnosti.

Tento rok mal po prvýkrát podujatie pod patronátom niektorý zo školských klubov detí a to konkrétne školský klub detí zo ZŠ Budatínska. Pani vychovávateľky z tohto školského klubu spolu so svojimi deťmi pripravili výzdobu priestorov a pre vystupujúcich hostí vkusné darčeky, ktoré im budú pripomínať toto podujatie. Organizátorom bolo už tradične oddelenie školstva a športu našej MČ.

Malí tanečníci ukázali, že žiadny hudobný štýl ich od tanca neodradí. Sálou sa ozývalo country, swing, disko, rap, ale tancovalo sa aj na ľudovú nôtu. Hosťami boli tanečníci z folklórneho súboru Lúčka, ktorí okrem tanca aj zaspievali. Všetci účinkujúci vytvorili super atmosféru plnú radosti z pohybu. Organizátori sa na záver zhodli, že vzhľadom k perfektným výkonom sú víťazmi všetci a preto sme každému školskému klubu podarovali víťazný pohár a okrem toho malú sladkosť na posilnenie, ktorú pripravili šikovné pani kuchárky zo školskej jedálne ZŠ Budatínska. Toto podujatie ako jedno z mnohých, ktoré organizujú školské kluby detí bolo opäť dôkazom toho, že aktivity školských klubov majú svoje nezastupiteľné miesto vo výchovno-vzdelávacom procese petržalských škôl.

Fotogalériu z podujatia nájdete TU.

web od 2day