Starosta z Kittsee na neoficiálnej návšteve Petržalky

Starosta rakúskej obce Kittsee Hannes Hornek a starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimír Bajan sa dnes neoficiálne stretli, aby hovorili na témy, týkajúce sa slovenskej aj rakúskej strany. Ako konštatoval starosta Kittsee, ktorý je vo svojej funkcii prvé funkčné obdobie, skúsenosti starostu Petržalky z viacročného pôsobenia v komunálnej aj regionálnej politike sú pre neho cennou inšpiráciou a takisto veľmi ocenil možnosť osobne navštíviť Petržalku.

Aj keď sa to veľkostne a ani počtom obyvateľov nezdá, najväčšia mestská časť v Bratislave a pohraničná obec Kittsee majú veľa spoločného. Do Kittsee sa sťahuje čoraz viac Slovákov a tak problémy s dopravou alebo nedostatok miest v materských školách sú oblasti, kde sa môžu starostovia vzájomne informovať a vymieňať si skúsenosti pri riešení problémov.

„Aj vzhľadom k tomu, že obidve obce predstavujú hranice nielen obcí, regiónu ale aj dvoch štátov, riešenie problémov si vyžaduje spoluprácu aj v širších súvislostiach a k tomu v blízkej budúcnosti plánujeme zorganizovať oficiálne stretnutie aj za účasti zástupcov spolkovej krajiny Burgenland, Bratislavského samosprávneho kraja a predstaviteľov veľvyslanectiev obidvoch krajín,“ povedal Vladimír Bajan.

web od 2day