Tohtoročnú Penaltu vyhrali futbalisti zo ZŠ Pankúchova

Deň detí sa môže niesť aj v športovom duchu. Za podpory našej mestskej časti na trávniku Základnej školy Budatínska vyvrcholila trojetapová futbalová súťaž žiakov z petržalských základných škôl, z Rusoviec a Jaroviec: XXXI. ročník Penalty, XXI. ročník MiniPenalty, a VII. ročník LadyPenalty. Víťazné poháre, medaily a diplomy odovzdával prvý zástupca starostu Vladimíra Bajana Ján Bučan a riaditeľka ZŠ Budatínska Marta Režnáková.

Ani horúce počasie v prvý júnový deň neodradilo žiakov od kvalitných športových výkonov. Putovný pohár v kategórii Penalta si odniesli chlapci zo ZŠ Pankúchova, druhé miesto obsadila ZŠ Černyševského a bronz získali žiaci z Gymnázia Pankúchova. Chlapčenské tímy z nižších ročníkov bojovali o titul MiniPenalta, ktorý si obhájilo domáce družstvo zo ZŠ Budatínska. Na druhom mieste sa umiestnili žiaci zo ZŠ Pankúchova a tretia skončila ZŠ Dudova. V kategórii LadyPenalta mali zastúpenie dievčenské talenty. Prvé miesto obsadila ZŠ Holíčska, striebro získali žiačky zo ZŠ Vývojová a tretiu priečku obsadila ZŠ Pankúchova. V každej z troch kategórií sa okrem toho vyhlasovali najlepší strelci, brankári a najužitočnejší hráči.

Tradícia 31 rokov trvajúcej úspešnej petržalskej futbalovej súťaže mládeže Penalta vznikol kedysi z iniciatívy Bratislavského futbalového zväzu a petržalského Centra voľného času. Penalta sa časom rozrástla o súťaž MiniPenalta a od roku 2012 mestská časť súťaž rozšírila aj o možnosť zviditeľniť dievčenské futbalové talenty LadyPenaltou. Fotogalériu z podujatia nájdete TU.

web od 2day