V MŠ Strečnianska športovali pre zdravie

Úžasným prostriedkom na propagáciu zdravého, aktívneho života a športu medzi deťmi sú každodenné pohybové aktivity. Už po štvrtý krát pedagogický kolektív Materskej školy na Strečnianskej ulici, pod vedením riaditeľky Jany Martinovičovej, podporil myšlienku SOV a zapojil sa do projektu Olympijský deň 2018 pod citátom „Športujeme pre zdravie“.

Dňa 5. júna 2018 sa 120 detí spolu s pani učiteľkami zišlo na vyzdobenom školskom dvore, aby predviedli svoju vytrvalosť, odvahu a súťaživosť v duchu fair play za úžasnej podpory vzácnych hostí: Márie Mračnovej, ktorá je súčasťou našich olympiád už od ich vzniku. Je podpredsedníčkou SOV, bývalá úspešná československá olympionička v skoku do výšky a Marianny Némethovej – Krajčírovej, najúspešnejšej gymnastky SR, olympijskej medailistky, účastníčky na OH v Tokyu, Mexiku a Mníchove. Podporiť deti prišla aj Anna Sonneková, odborná zamestnankyňa oddelenia školstva a športu MÚ mestskej časti Bratislava-Petržalka. Zdravotný dozor v rámci výbornej spolupráce zabezpečovali žiaci zo SZŠ, Strečnianska 20, Bratislava pod vedením učiteľky Márie Mihálechovej. Boli pripravení nielen ošetriť prípadné športové zranenia, ale zároveň aj priblížiť deťom základy prvej pomoci. A nechýbal ani náš športový maskot pes TRIPSY od spoločnosti Tripsy s.r.o.

Po úvodnom ceremoniály – vztýčení olympijskej vlajky, „zapálenia“ olympijského ohňa za melódie olympijskej hymny, zložení sľubu a rozcvičky sa deti s veľkou chuťou a radosťou pustili do športovania. Súťažili v 7 disciplínach, prevažne behoch – beh cez prekážky, štafetový beh, slalom okolo prekážok a „maratónsky beh“. Zábavnými disciplínami boli skoky vo vreci, lezenie tunelom s loptou a hod loptou na cieľ. Za každú disciplínu družstvo získalo nálepku s označením svojej triedy. Po zvládnutí všetkých disciplín sa deti opäť stretli na vyhlásení víťazov. A kto zvíťazil? No predsa všetky šikovné deti, odmenené naozajstnou medailou!

Týmto podujatím sa však naša propagácia olympijských myšlienok medzi deťmi neskončila. Svoje zážitky, pocity preniesli na papier a vyjadrili pomocou kresby. Nádherné detské dielka zdobia nielen vstupy materskej školy, ale zapojili sme sa nimi aj do výtvarnej súťaže SOV na tému „Ja a môj olympijský sen“. Neopomenuli sme ani vzdelávaciu oblasť. Pani Marianna Némethová – Krajčírová, ako veľká športová osobnosť, prisľúbila stretnutie s deťmi začiatkom školského roka 2018/20019, na ktorom by sa bližšie dozvedeli o jej športových úspechoch, o podstate športu a aj si spolu zacvičili.

A tak sa môžeme pochváliť, že motto Olympijského dňa „Hýb sa, uč sa a objavuj“ prezentované troma piliermi – pohyb, vzdelávanie a poznanie, bolo v Materskej škole na Strečnianskej ulici v Bratislavskej Petržalke naplnené.

web od 2day