Stredisko sociálnych služieb získalo certifikát kvality

Petržalská samospráva dbá na kvalitu poskytovaných služieb v každej oblasti a ani sociálne služby nie sú výnimkou. Navyše v súčasnosti aj legislatíva určila kritériá kvality v sociálnych službách, petržalské Stredisko sociálnych služieb sa preto rozhodlo implementovať štandardizovaný systém kontroly a riadenia kvality.

Stredisko sociálnych služieb si kvalitu svojich činnosti obhájilo a riaditeľka strediska Soňa Chanečková si z rúk zástupcu audítorskej spoločnosti TÜV SÜD Mareka Vanka prevzala právoplatný Certifikát manažérstva kvality. „Tento certifikát je výsledkom našej práce a snahy a chcem sa poďakovať najmä vám, pán starosta, že ste nám vytvorili také podmienky, že sa radíme k vyhľadávaným centrám sociálnych služieb, nielen v Petržalke, ale dokonca v celej Bratislave. Ďakujem za finančnú pomoc, vďaka ktorej sme zvýšili počet pracovníkov, zvýšili mzdy opatrovateľkám o jednu tretinu, umožnili vzdelanie pre zamestnancov na všetkých úrovniach, zabezpečili sme vybavenosť priestorov našich pobočiek, napríklad bezbariérový prístup, terasy a kúpeľne na Vavilovovej ulici, ďalej registratúrne stredisko, vymaľovanie priestorov či peknú záhradu tu na Mlynarovičovej,“ poďakovala Vladimírovi Bajanovi Soňa Chanečková.

Školiteľom a veľkým prínosom pre stredisko pri zavádzaní zmien bol Ondrej Buzala z Inštitútu kvality sociálnych služieb Tabita s.r.o. a Mária Kovaľová, prezidentka Asociácie odborných pracovníkov sociálnych služieb, ktorí sa takisto zúčastnili na slávnostnom odovzdávaní certifikátu. A za čo konkrétne Certifikát manažérstva kvality stredisko získalo?

Za poskytovanie celoročných pobytových a terénnych sociálnych služieb pre osoby, ktoré sú odkázané na pomoc inej fyzickej osoby a za poskytovanie celoročných pobytových sociálnych služieb pre matky s deťmi, ktoré sa ocitli v sociálnej núdzi.

Čo znamená zavedenie ISO normy v praxi?
Norma ISO 900:2015 predstavuje systémový prístup k zvyšovaniu kvality. Splnenie normy predpokladá dosiahnutie predpísaného štandardu postupov riadenia, ich rešpektovanie a rozvíjanie, čo znamená, že organizácia chce zvyšovať svoju kvalitu, odhaľovať svoje slabé miesta, stavať na svojich silných stránkach, neustále hodnotiť výsledky svojej činnosti a nebáť sa zmien. To všetko je prostriedkom k dosiahnutiu cieľa a tým je spokojnosť klienta.

web od 2day