Ponuka Miestnej knižnice pre školské kolektívy na školský rok 2018/2019

Všetci školáci sa ku koncu prázdnin svedomite pripravujú na nový školský rok. Podobne svedomito sa na nový školský rok pripravuje aj petržalská knižnica. Počas celého roka nie je jej cieľom iba požičiavanie kníh a časopisov, ale aj dynamická a tvorivá práca s knihou s rôznymi vekovými skupinami. Práve začiatok školského roka je medzníkom pre tvorbu nových projektov a aktivít určených pre žiakov a študentov. Rozmanitý a kvalitný knižný fond je základom Miestnej knižnice Petržalka.

V novom školskom roku 2018/2019 prináša staré i úplne nové podujatia inšpirované hodnotnými knihami. Určené sú pre všetky typy škôl a deti vo veku od 2,5 – 19 rokov. Podujatia ponúkajú novátorský prístup v práci s knihou, pričom prvotná inšpirácia vychádza z aktuálnych tém súčasného sveta – ochrana životného prostredia, integrácia, emočná inteligencia, rozmanitosť prírody, prekonávanie prekážok a iné. Podujatia umožňujú každému vyjadriť vlastný názor a podporujú pozitívny vzťah ku knihám a čítaniu.

Pre tento školský rok pripravila petržalská knižnica pre školské kolektívy tieto úplne nové podujatia:
• najmenší čitatelia- deti od 2,5 do 6 rokov – Elmer, Gréta, O neposlušnom ľadovom medvedíkovi, Deduško, rozprávaj, Nie je opica ako opica, Žirafa, Pelly, a ja.
• deti prvého stupňa ZŠ- 6- 9 rokov- Magdalénka a psík z knižnice, Počuješ rozprávať stromy?, Mať tak o koliesko viac, na chvíľu byť Dobšinským, Detektívka v knižnici , Nájdi odpoveď v knihe, Hurá do Panamy alebo všade dobre, doma najlepšie, O pocitoch.
• deti druhého stupňa a študenti stredných škôl- 10 – 19 rokov- Krič potichu, braček, Street art, Malá objaviteľská cesta lesom, Svet Miroslava Šašeka, Rebelky, Knižnica- áno alebo nie, učíme sa bez stresu.

V ponuke pre tento školský rok zostávajú aj všetky obľúbené a navštevované podujatia ako sú: Nebojme sa povinného čítania, Zažime si poéziu, Johannes Jensen má pocit, že je iný, Hravo s háveďou, Pitva knihy, Špinuška, Zoznámte sa kniha, Čo je domov a mnohé ďalšie, ktoré nájdete v aktuálnej ponuke projektov podujatí na webovej stránke knižnice v sekcii pobočky.

Tešiť sa môžete aj na výstavy, worshopy, festival Prebuď sa (s) knihou a Čítanie čarodejníka Čaroslova. Všetky podujatia si môžete dohodnúť na metodika@kniznicapetrzalka.sk, alebo priamo na telefónnych číslach a mailoch jednotlivých detských a rodinných pobočiek.

web od 2day