Petržalka pomáha nepočujúcim

Medzinárodný deň nepočujúcich pripadá na 28. september a je podporovaný Medzinárodnou federáciou nepočujúcich. Hlavým cieľom tohto dňa je najmä pripomenúť, že nepočujúci ľudia žijú medzi nami, majú svoje problémy, starosti, ale aj úspechy.
V neposlednom rade je tento deň určený aj na zvyšovanie povedomia o nepočujúcich, informovanie verejnosti o ich potrebách a možnostiach zlepšovania ich postavenia v spoločnosti, vzdelávania a prístupu k informačným technológiám a službám.
Mestská časť Petržalka sa snaží pomáhať nielen seniorom a sociálne slabším obyvateľom, ale aj handicapovaným ľuďom. Preto sme sa počas minulých rokov snažili poskytnúť pomoc napríklad aj sluchovo postihnutým občanom. V roku 2018 sme priznali Občianskemu združeniu Bratislavský spolok nepočujúcich 1930 dotáciu vo výške 500 € na sociálno – rehabilitačný pobyt nepočujúcich v Tatranskej Lomnici, ktorý bol zameraný na odovzdanie nových informácií zo sociálnej a pracovno – právnej oblasti. Hlavným predmetom stretnutia bolo riešenie pracovno – právnych otázok, poskytnutie tlmočníckych služieb, ale najmä špecializované poradenstvo pre nepočujúcich a riešenie konkrétnych životných situácií. V roku 2017 sme poskytli sumu 300 € pre OZ Bratislavský spolok nepočujúcich 1930 na upomienkové predmety, občerstvenie, ubytovanie a stravovanie na rehabilitačnom kurze v Rožňave. V roku 2015 sme prispeli na sociálno – rehabilitačné kurzy sumou 100 € a v roku 2014 200 €.
Martin Luther King, jr. povedal, že vždy je vhodná doba urobiť to, čo je správne. A Petržalka za správnu vec určite považuje pomáhať tým, ktorí pomoc potrebujú.

web od 2day