V októbri do Petržalky zavíta folklór

Do Petržalky opäť prídu folklórne súbory z celého Slovenska aj zo susedného Česka. Pripomenú sii 100. výročie založenia prvej Československej republiky, oslávia niekoľko významných jubileí a rozlúčia sa s odrastenými detskými folkloristami. Všetky podujatia sa budú konať v Dome kultúry Zrkadlový háj. Príďte sa pozrieť aj vy.

DIMITROVEC a LIPA SLÁVIA SVOJE JUBILEUM
12.10. 2018 o 19.00 h., vstupné 10 € predpremiéra
20.10. 2018 o 18.00 h., vstupné 20 € premiéra
Začínali v roku 1948 ešte pod názvom Dimitrovec. Dnes pokračujú vo svojej činnosti ako Folklórny súbor Lipa. Na svojom konte majú mnoho úspechov, viac než dvetisíc predstavení doma aj vo svete a bohatú diskografiu. V tridsiatich piatich štátoch prezentovali tradičnú slovenskú kultúru. Medzi najväčšie úspechy patrí napríklad Zlatá Palma na medzinárodnom festivale v Mexiku, Zlatá Valaška v poľskom Zakopanom, či vystúpenie pri príležitosti 100. výročia narodenia Mahatmá Ghandího v Indii. V predpremiére a premiére pripraveného programu si pripomenú 70. výročie založenia súboru.

FOLKLÓRNY SÚBOR DOPRAVÁR OSLAVUJE 45. VÝROČIE
13.10. 2018 o 18.00 h., vstupné 13 €
Keď sa stretnú stredoškoláci, vysokoškoláci aj pracujúci a spája ich láska k folklóru, vzniknúť musí iba úprimný projekt. FS Dopravár, ktorý pôsobí pod mestskou časťou Vrakuňa, je toho živým dôkazom. Súčasnej vedúcej súboru Márii Hamarovej sa aj v mestskom prostredí darí držať mladých ľudí pri tradíciách ich starých rodičov.

VEČER AUTENTICKÉHO FOLKLÓRU
26.10. 2018 o 19.00 h., vstupné 10 €
Na podujatí vystúpia folklórne súbory Dolina Staré Město, Staroměští mládenci, CM Bálešáci + hosť DFS Vienok Bratislava, CM Vienok, sólo spev pani Helena Jurasovová.

FOLKLÓRNE ZRKADLENIE – VIENOK SPIEVA, HRÁ A TANCUJE
28.10. 2018 o 18.00 h., vstupné 8 €
Detský folklórny súbor Vienok patrí k najvýznamnejším detských folklórnym súborom pôsobiacim na Slovensku. Zdobí ho bohatý repertoár, široká základňa tanečníkov a hudobníkov, originálny prístup k scénickým spracovaniam a veľký tematický rozptyl.

Viac informácií nájdete TU

web od 2day