Primátor oceňoval seniorov

V Primaciálnom paláci sa konalo slávnostné odovzdávanie cien Senior roka 2018 za účasti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a ďalších pozvaných hostí. Ide už o 8. ročník tohto významného podujatia, ktoré sa tradične koná v októbri symbolizujúcom Mesiac úcty k starším. Ocenenie Senior roka sa udeľuje Bratislavčanom, ktorí v meste pôsobili pracovne, angažovali sa vo verejnej sfére, alebo záujmovej činnosti a aj v súčasnosti na dobrovoľníckej báze pôsobia v občianskej, sociálnej, kultúrnej, športovej a inej oblasti.

 
 
Primátor Bratislavy ocenil za mimoriadny prínos pre hlavné mesto 14 Bratislavčanov, medzi nimi boli aj štyria Petržalčania.

Viliam Dobiáš je uznávaným odborníkom v oblasti medicíny a záchranárstva, držiteľom množstva ocenení a medailí a tiež autor či spoluautor množstva učebníc a takmer 200 publikácii uverejňovaných aj v zahraničí. Ružena Borzová je vedúcou denného centra pre seniorov, angažuje sa aj ako predsedníčka Slovenského zväzu Červeného kríža a aktívne pomáha ľudom bez domova.

Oľga Rapavá je známa každému fanúšikovi hudobno-dramatického pásma Petržalská svadba. Poznať ju môžete aj ako speváčku OZ Petržalčanka, ktorá za svoj výkon získala v roku 2016 ocenenie ako najlepšia sólová speváčka Slovenska.

Peter Buček, povolaním chemik, no srdcom športový novinár, nositeľ medaile za podporu hendikepovaných športovcov. Zúčastnil sa na 16 olympiádách a stál pri zrode triatlonu a bejzbalu na Slovensku.

web od 2day