Ocenenie za kultúru a osvetu si odniesla aj naša kolegyňa

Podvečer 24. októbra sa opäť odovzdávali poďakovania ľuďom, ktorí celý svoj život zasvätili práci v oblasti kultúry a osvetovej činnosti v bratislavskom kraji. Podujatie, ktoré vzišlo z iniciatívy BSK úspešne pokračuje v oceňovaní ich náročnej a záslužnej práce. Prioritou mestskej časti Bratislava-Petržalka je nielen zachovať a rozširovať rôznorodosť kultúrnych a spoločenských podujatí, ale aj podporovať podujatia smerujúce k šíreniu kultúrnych tradícií a zvykov nášho kultúrneho dedičstva a jeho odkazu pre ďalšie generácie.

A práve o to sa zaslúžila aj naša kolegyňa Daniela Emeljanovová z oddelenia kultúry, ktorú nominovala mestská časť za dlhoročnú prácu v oblasti kultúry. Významnou mierou sa zaslúžila o propagáciu, spopularizovanie a rozvoj kultúrneho života v Bratislavskom kraji, za čo si odniesla ocenenie Kultúrno-osvetový pracovník 2018.

Daniela Emeljanovová venovala celý svoj profesijný život práci v oblasti kultúry pre všetky vekové kategórie. Od roku 1983 pracovala v Klube mládeže v bratislavských Krasňanoch. Od roku 1994 pracovala na oddelení kultúry v Bratislave-Petržalke. Od roku 1995 do roku 2007 na oddelení kultúry, mládeže a športu na Miestnom úrade Bratislava-Petržalka. Tu pracuje dodnes ako referent špecialista. Všetky veľké podujatia mestskej časti nesú jej rukopis. Je jednou z troch zakladateľov najväčšieho exteriérového podujatia „Dni Petržalky“.

Na jej podnet začala mestská časť organizovať Fašiangové maškarné plesy. Za jej pôsobenia našli svoje uplatnenie aj priaznivci športu pri športových podujatiach ako pouličné streetballové turnaje, súťaže v petangu a futbalové turnaje mestských častí.
Naša kolegyňa je taktiež jednou z troch zakladateľov a organizátorov Medzinárodných cyklistických pretekov Veľká cena Bradla, za čo prevzala ocenenie primátorky Brezovej pod Bradlom, Francúzskeho veľvyslanectva a petržalského starostu.
Počas jej pôsobenia sa v Petržalke založila tradícia Mikulášskych, exteriérových podujatí.
Svoju záľubu v slovenskom folklóre preniesla aj do svojej práce. Nad rámec svojich pracovných činností sa venuje aj petržalským seniorom, s ktorými navštevuje folklórne festivaly.

Na podnet Daniely Emeljanovovej sa rozšírila spolupráca s mestskou časťou Praha 5. Do projektu sa vďaka nej zapojili aj iné oddelenia (oddelenie školstva a športu, oddelenie sociálnych vecí, oddelenie životného prostredia). Pripravuje pre pražských kolegov rozmanitý program a počas ich návštevy v Petržalke s nimi trávi čas a je im k dispozícii.

web od 2day