Z Gessayovej sa stane športovo-relaxačná zóna

V posledných mesiacoch mohli obyvatelia Petržalky postrehnúť, že na Gessayovej ulici pribudlo nové workoutové ihrisko a že sa zároveň chystá revitalizácia starších detských ihrísk, patriacich do správy petržalskej mestskej časti. Novo dokončené workoutové ihrisko, ktoré nerealizovala mestská časť, ale Generálny investor Bratislavy, je však v správe hlavného mesta. Detské ihriská na Gessayovej 22 a 19 bude revitalizovať petržalská samospráva. Gessayova ulica sa tak premení na multifunkčnú športovú a voľnočasovú zónu pre dospelých, deti a mládež.

V lete mestská časť už jedno ihrisko na Gessayovej ulici vynovila a to multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Gessayova 2, ktorý je verejne prístupný. Projekt spočíval vo výmene umelého trávnika osadeného v r. 2010. Rekonštrukcia ihriska zahŕňala vyčistenie trávnika a doplnenie jeho chýbajúcich častí. Takisto sme povrch hĺbkovo prečistili a dopieskovali kremičitým pieskom. Chýbajúce diely mantinelu sme doplnili a poškodené kusy vymenili za nové. Mysleli sme aj na bezpečnosť a ihrisko poistili zabudovaním systému proti krádeži, ktoré slúži na upevnenie madiel. Takisto sme zabezpečili dodávku nových bránkových sietí. Celková cena prác vyšla na 12 350 eur, ihrisko bolo odovzdané do užívania v auguste tohto roku.

Vďaka dotácie z Úradu vlády SR nás v najbližších dňoch čaká revitalizácia ďalšieho detského ihriska v našej správe. Pôvodné ihrisko na Gessayovej 22 bolo vybudované v r. 1978, zrevitalizované v r. 2008. Po 10 rokoch si ihrisko vyžaduje opätovnú revitalizáciu, ktorou chceme kvalitatívne aj esteticky zvýšiť jeho úroveň. Ihrisko bude dobudované o gumenú dopadovú plochu a nové cvičiace a hracie prvky. Na existujúcu betónovú plochu inštalujeme fitnes streetworkoutovú zostavu a hojdačku, tzv. hniezdo. Ihrisko sa nachádza vo vnútrobloku v blízkosti Centra voľného času a základnej školy, čím chceme, okrem iného, zvýšiť záujem detí a mládeže o šport a zmysluplné využívanie voľného času. Celkové náklady sa vyšplhajú na 14 400 eur.

Ďalšie ihrisko na Gessayovej 19, patriace do správy MPVPS, takisto podstúpi rekonštrukciu. V spolupráci s našou MČ už na ihrisku osadili hasičské autíčko a plánuje sa aj oprava šmykľavky a inštalácia bezpečnostného sedáka na hojdačku.

web od 2day