Petržalka má jednu z najlepších web stránok spomedzi miest

V rámci skvalitňovania služieb petržalská samospráva neustále inovuje aj oficiálnu webovú stránku mestskej časti, aby uľahčila prístup k tlačivám, kontaktom či novinkám zo života v samospráve. Aktuálna verzia webovej stránky funguje od roku 2012, no odvtedy si prešla už viacerými inováciami, ktoré viedli k väčšej prehľadnosti a kvalite stránky, za čo sme dnes boli ocenení v súťaži ZlatýErb.sk 2018. „Úrad zanechávam v najlepšej kondícii, za čo získal Národnú cenu za kvalitu, známku 4+ v hodnotení transparentnosti a napokon aj Zlatý erb za webovú stránku,“ vyjadril spokojnosť starosta Vladimír Bajan.

Pokiaľ ide o zmeny na web stránke, jednou z najvýznamnejších, ktorú sme zaviedli tento rok bola nová možnosť obyvateľov nahlásiť svoje podnety prostredníctvom odosielacieho formulára. Občania, ktorý si vo svojom okolí všimli nejaký problém sa týmto spôsobom môžu obrátiť priamo na jednotlivé oddelenia miestneho úradu, ktoré im zodpovedajú všetky otázky a dilemy. Užitočnou funkciou je aj vyhľadávací modul „Informácie z vášho okolia“, kde môžete zistiť aktuality z konkrétnej petržalskej ulice. Zaujímavou tohtoročnou novinkou je aj SMS notifikácia, ktorá je skvelou možnosťou, ako sa rýchlo a pohodlne dostať k informáciám bez toho, aby ste ich museli prácne vyhľadávať na stránke, či denne sledovať, čo sa v mestskej časti deje. Navyše, tieto informácie sú pre obyvateľa doslova „šité na mieru“.

Samozrejme, tieto novinky nie sú jediné, ktoré Petržalka pre návštevníkov svojej webovej stránky pripravila. Z Kalendára podujatí sa dozviete, aké podujatia sa budú v Petržalke konať, pribudla informácia o tom, kto má dnes meniny, aby nikto nezabudol svojich blízkych. Často diskutovanou témou sú aj vraky áut. Preto je na stránke aktualizovaná sekcia „Vraky, staré vozidlá“, kde sa dozviete najnovšie informácie o nepojazdných autách vo svojom okolí. Vďaka Geografickému informačnému systému (GIS) majú obyvatelia prístup do katastra, kde môžu získať informácie o vlastníkoch pozemkov či správe komunikácií.

Celková grafická úprava webovej stránky, prehľadnosť jednotlivých sekcií a podstránok a pravidelné informovanie verejnosti prostredníctvom článkov o dianí v Petržalke prispeli k tomu, že Petržalka získala ocenenie ZlatýErb.sk 2018 v kategórii Najlepšia stránka mesta a umiestnila sa na 5. mieste spomedzi 5 slovenských miest a 2 bratislavských mestských častí. Štvrté miesto obsadila MČ Dúbravka, tretie miesto Dubnica nad Váhom. Na druhom mieste sa umiestnila Stará Turá a na prvom mieste skončili až tri mestá – Nové Zámky, Trenčín a Bratislava. Ocenenia boli odovzdávané v rámci Medzinárodného kongresu ITAPA 2018 v priestoroch hotela Crowne Plaza za účasti špičkových odborníkov v oblasti informačných technológií, ale aj významných osobností politického, spoločenského a kultúrneho života.

web od 2day