Vianoce prídu aj do Petržalky

Tak ako každý rok, aj v tomto roku, samospráva pripravila pre Petržalčanov príjemnú vianočnú atmosféru spojenú nielen s tematickou výzdobou mestskej časti, ale aj so sprievodnými podujatiami, ktoré už majú u nás svoju tradíciu.
Vianoce v Petržalke odštartujú 27. novembra postavením vianočného stromčeka a jeho ozdobením v nasledujúci deň. Pokračovať sa bude 30. novembra otvorením Vianočných trhov na Námestí Republiky, ktoré budú trvať až do 19. decembra.
Pripravených bude 10 stánkov s občerstvením a 2 stánky s iným, vianočným, tovarom. Trhy budú otvorené v pondelok až piatok od 11.00 do 21.00 h. a počas víkendu od 9.00 do 21.00 h. Pre tých, ktorí si budú chcieť vychutnať starostovský punč, môžu tak spraviť 6. decembra v čase od 17.00 do 19.00 h.
Program vianočných trhov bude naozaj nabitý a nebude v ňom chýbať divadielko, vianočné koledy, mladí vinšovníci ani vianočné stretnutie generácií, kde sa predstaví detský folklórny súbor Hájenka so seniorským speváckym zborom Melódia. Máte radi rock? Nenechajte si ujsť koncert skupiny O.B.D.

Vianočné trhy so svojím programom však nie sú jediným podujatím, ktoré si do konca roka pre svojich obyvateľov, ale aj návštevníkov, samospráva pripravila. Keďže nielen počas Vianoc sa Mestská časť Bratislava – Petržalka snaží pomáhať, nebude to tak ani v období, ktoré by malo byť naplnené láskou, spolupatričnosťou a solidaritou. Preto, sme na 30. novembra zorganizovali Mikulášsku kvapku krvi, ktorá sa bude konať v Dennom centre na Osuského ulici od 8.00 do 11.00 h . Počas Vianočnej Petržalky si na svoje prídu aj milovníci hudby a divadla, pre ktorých je pripravený koncert skupiny Fragile, predstavenia folklórnych súborov, komorné koncerty či kabaret Milana Markoviča Niekto príde, tentoraz s hosťom Róbertom Bezákom.

A aká by to bola pravá vianočná atmosféra bez Mikuláša? Ten k nám aj so svojím pomocníkom čertom zavíta presne „na Mikuláša“ – 6. decembra o 15.30 h. Svoju petržalskú púť odštartuje na Ovsištskom námestí, odtiaľ pôjde ulicami Petržalky a o 17.00 h. sa s deťmi stretne na Námestí republiky, kde nebude chýbať zaujímavý program, divadielko a hudba. Mikuláš navštívi nielen deti, ktoré ho prídu pozdraviť do ulíc, ale aj tie v materských a základných školách, sociálnych zariadeniach či v nemocnici. O presnom programe budeme informovať na našej webovej stránke a na Facebooku.

A čo zaželať na záver? Iba to, aby aj tohtoročné Vianoce boli pre všetkých naozaj šťastné a pokojné.

web od 2day