Vrátiť knihy do knižnice je jednoduché

Petržalská knižnica sa neustále snaží zlepšovať služby pre svojich čitateľov. Najnovšou novinkou v jej ponuke je bibliobox určený na vrátenie kníh mimo výpožičných hodín pobočiek. V poradí je to už druhý bibliobox knižnice.
Nový bibliobox nájdete umiestnený pri pobočkách knižnice na ulici Vavilovova, hneď vedľa vstupu do pobočky Vavilovova 26.

Do biblioboxu môžete vrátiť knihy z ktorejkoľvek z desiatich pobočiek knižnice. Zhotovený je vo farbách knižnice a určite ho neprehliadnete. „Novým biblioboxom chceme uľahčiť našim čitateľom vrátenie kníh a časopisov vo večerných hodinách, počas víkendov a sviatkov. Veríme, že podobne ako bibliobox umiestnený pri Dome kultúry Zrkadlový háj, aj nový bibliobox v časti Dvory čitatelia ocenia a využijú.“ povedala po jeho inštalovaní riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka Katarína Bergerová.

Obsluha biblioboxu zo strany knihovníkov i čitateľov veľmi jednoduchá. Bibliobox je navrhnutý tak, aby sa knihy pri vkladaní nepoškodili. Dno je pokryté mäkkou podložkou a pružinou, ktorá zabezpečuje plynulé klesanie pri zapĺňaní. Vnútorný mechanizmus zároveň znemožňuje vybratie už vhodených kníh. Knihy budú knihovníci vyberať každý deň ráno a následne ich prerozdelia na pobočky, z ktorých boli požičané. Bibliobox bol zakúpený s finančnou podporou Mestskej časti Bratislava-Petržalka.

web od 2day