Sviatočná kvapka krvi

Vianoce v Petržalke prinesú bohatý sprievodný program. Dnes oficiálne odštartovali Petržalské vianočné trhy na Námestí Republiky a v DC na Osuského ulici 3 mestská časť zorganizovala v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou tradičnú Mikulášsku kvapku krvi, kde sa v dobrej nálade zišlo 40 darcov.
Medzi dobrovoľnými darcami krvi nechýbali pravidelní darcovia, ktorí majú na konte desiatky darovaní krvi. K takým patrí aj poslankyňa Ivana Antošová, držiteľka bronzovej Jánskeho plakety. Našli sa aj štyria prvodarcovia, ktorí si za odvahu odniesli ďakovný list za účasť a tematický odznak, medzi nimi bol aj novozvolený starosta mestskej časti Ján Hrčka. Žiaľ, nie v každom prípade bolo darovanie krvi možné z dôvodu nízkej hladiny hemoglobínu v krvi. Napriek tomu Národná transfúzna stanica odchádzala z Petržalky až s 9 litrami krvi, ktorá poslúži na pomoc iným.

O pohodlie zúčastnených sa starali, ako zvyčajne, pracovníčky oddelenia sociálnych vecí miestneho úradu, ktoré dbali o pitný režim darcov, pripravili pre nich občerstvenie a roznášali dobrú náladu, aby nikto nemal strach z ihly. Keďže išlo o sviatočnú kvapku krvi, každý si odniesol sladké darčeky v podobe čokoládového Mikuláša a adventného kalendára. Na ďalšiu Kvapku krvi sa môžete tešiť v júni v rámci obľúbeného festivalu Dni Petržalky 2019.
Fotogalériu nájdete TU.

web od 2day