Vianočné stretnutie seniorov

Vianoce sú o tom spraviť radosť každému a to aj bez ohľadu na vek. Svoje o tom vedia i seniori z petržalských denných centier, pre ktorých si mestská časť každoročne pripravuje vianočné stretnutie spojené s kultúrnym programom a bohatou večerou. Aj tento rok sa seniori stretli v hojnom počte, aby si pochutili na oblátkach s medom či zemiakovom šaláte, no najmä preto, aby sa zabavili v kruhu svojich priateľov a užili si atmosféru Vianoc.

Na podujatí organizovanom tradične pod záštitou starostu V. Bajana a oddelenia sociálnych vecí miestneho úradu sa stretli seniori z Denných centier Vyšehradská, Haanova, Osuského, Gercenova, Strečnianska a Medveďova, ktorí využili príležitosť a poďakovali starostovi za podporu počas 21-ročného pôsobenia. Ten na oplátku daroval každému DC darček v podobe finančnej poukážky. „Je známe, že o vás bolo počas môjho pôsobenia dobre postarané. Teraz dúfam, že nasledujúce vedenie bude v tradícii pokračovať,“ povedal starosta v prítomnosti novozvoleného starostu Jána Hrčku. Pozvanými hosťami boli seniori zo Združenia kresťanských seniorov Slovenska a takisto z miestnej Jednoty dôchodcov Slovenska. Sála v DK Zrkadlový háj jednoducho praskala vo švíkoch a stoly sa prehýbali pod rôznorodými dobrotami.

O zábavu na podujatí sa postarali folklórne súbory Melódia a Petržalčanka, no svojimi vystúpeniami potešili seniorov aj škôlkari z MŠ Rovniankova, ktorí zarecitovali vianočné básničky a zatancovali v rytme flamenca. V závere kultúrneho programu si všetci spoločne zaspievali najznámejšiu vianočnú koledu Tichá noc. Na Vianoce nechce byť nikto sám, a aj týmto podujatím mestská časť poukazuje na dôležitosť súdržnosti a priateľstva.

Fotogalériu z podujatia nájdete TU.

web od 2day