ZŠ Pankúchova má ekoučebňu v exteriéri

Rodičovské združenie pri ZŠ Pankúchova 4 požiadalo mestskú časť Bratislava-Petržalka o grantovú dotáciu v oblasti životného prostredia na projekt Ekoučebňa v exteriéri. Nápad podať žiadosť vznikol na zasadnutiach Kolégia programu Zelená škola, ktorý realizuje ZŠ Pankúchova 4 už niekoľko rokov. Pri tvorbe žiadosti sa vychádzalo z návrhov žiakov. Mestská časť poskytla OZ na projekt grantovú dotáciu vo výške 3 738 €.

Z grantu a z finančných prostriedkov Rodičovského združenia bol v areáli školy postavený altánok s lavičkami, do ktorého sa vojde 25 žiakov. Pri hlavnom vchode do školy bol zrevitalizovaný veľký kvetináč a pred hlavný vchod umiestnené dve lavičky. Pri realizácii projektu pomáhali rodičia, starí rodičia, zamestnanci školy a odbornými radami OZ: Presadíme. Záštitu nad realizáciou projektu prevzala pani Daniela Palúchová, poslankyňa Miestneho zastupiteľstva Bratislava-Petržalka a členka Rady školy pri ZŠ Pankúchova 4.

O novovysadené rastliny v kvetináči sa stará ekologické oddelenie školského klubu detí. Altánok sa bude naplno využívať v teplejšom období na vyučovanie niektorých predmetov a v činnosti ŠKD. Lavičky pred školou využijú žiaci pri čakaní na krúžky alebo na spolužiakov, rodičia pri preberaní detí po skončení vyučovania, po činnosti ŠKD a krúžkov.

web od 2day