Kapustnica opäť nesklamala

Vianočná kapustnica pred Štedrým dňom? Áno, aj to je možné. Aj tento rok mestská časť ponúkala pred petržalským obchodným domom TESCO nefalšovanú kapustnicu, ktorej vôňa lákala okoloidúcich, nielen Petržalčanov. Tradičný pokrm Vianoc navarili ľudia zo spoločnosti City Gastro, ktorí varia počas roka aj pre našich seniorov.

Tradíciu, ktorá vznikla pred jedenástimi rokmi, zastrešuje oddelenie sociálnych vecí pod vedením Aleny Halčákovej. Stánok s kapustnicou, ale aj čajom a koláčmi lákal náhodných okoloidúcich, ktorí si dopriali poriadnu dávku vitamínu C a zároveň sa zahriali v mrazivom počasí. K tomu čerstvý chlebík priamo z Očovej a k spokojnosti viac nebolo treba. K návštevníkom patrili aj seniori z denných centier a ľudia bez domova, ktorí na dobroty nedali dopustiť.

Vianočná atmosféra a chutné jedlo prispeli k dobrej nálade zúčastnených, medzi nimi boli aj nové zástupkyne starostu Lýdia Ovečková a Jana Hrehorová. Treba podotknúť, že pracovníci z oddelenia sociálnych vecí sa naozaj zodpovedne vžili do role čašníkov. A pristalo im to, posúďte sami v našej fotogalérii.

web od 2day