Ľudia bez domova sa potešili oblečeniu

Zbierka teplého šatstva, obuvy, spacích vakov či paplónov pre ľudí bez domova sa u obyvateľov Petržalky stretla s pozitívnym ohlasom. Denné centrum na Vyšehradskej sa zaplnilo taškami s vecami, ktoré vedúca centra Ružena Brozová roztriedila, aby ich mohli pracovníci centra rozdať tým, ktorí to najviac potrebujú.

Petržalský miestny úrad dobre vie, kde sa ľudia bez domova zdržiavajú, lebo niekoľkokrát ročne robí ich monitoring, v zimnom období, v prípade vysokých mrazov aj denne. Sociálni pracovníci navštívili Dolnozemskú ulicu, kde však bezdomovcov nezastihli. Pokračovali teda v garážach na Mamateyovej ulici a na Kapitulskom dvore. Tam bezdomovcov pomoc od našej samosprávy v tomto chladnom počasí veľmi potešila a s radosťou si z rúk pracovníkov prebrali darčeky v podobe diek, čapíc či rukavíc.

Oddelenie sociálnych vecí bude aj naďalej priebežne rozdávať oblečenie ľuďom bez domova. Zbierka šatstva potrvá do 24. januára 2019. Dovtedy majú obyvatelia možnosť v dňoch utorok a štvrtok v čase od 11.00 h do 16.30 h odovzdať veci v seniorskom dennom centre na Vyšehradskej, prípadne sa dohodnúť na presnom termíne s vedúcou centra telefonicky na čísle 02 6382 6447.

Foto: Matúš Bednarič
Fotogalériu nájdete TU.

web od 2day