Čo s vianočnými stromčekmi?

Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) sa postará o zber a odvoz vianočných stromčekov aj počas tohtoročnej zimy. Odvoz stromčekov bude zabezpečovať do 31.3. 2019, ako informuje na svojej oficiálnej webovej stránke.

Podľa OLO je potrebné odzdobené vianočné stromčeky ukladať v prípade rodinných domov ku zberným hniezdam – najbližšiemu stojisku na triedený odpad a v prípade bytových domov ku stanovištiam zberných nádob. Existuje aj ďalšia možnosť, priviezť stromček osobne a bezplatne ho odovzdať v zbernom dvore OLO na Starej Ivánskej ceste 2, ktorý je otvorený každý deň okrem nedele a sviatkov od 8:00 do 18:00 hod.

Stromčeky budú odvezené do bratislavskej spaľovne odpadu, kde sa energeticky zhodnotia, teda spália. Ich spálením spolu so zmesovým komunálnym odpadom sa vyrába teplo a elektrina, ktorá je ďalej distribuovaná do 22 000 bratislavských domácností.

OLO takisto uvádza, že množstvo vyzbieraných a odvezených vianočných stromčekov z roka na rok stúpa. Kým v roku 2014 pracovníci spoločnosti OLO odviezli 84 ton vianočných stromčekov, v roku 2016 to bolo takmer 99 ton, v roku 2017 už viac ako 112 ton a v roku 2018 viac ako 128 ton.

web od 2day