Petržalka sa znovu „blysla“ v Prahe

Už niekoľko rokov vás informujeme o účasti našich talentov na koncerte laureátov súťaže Talent Prahy 5. Ten tohtoročný sa konal 30.1. 2019 v Národnom dome v Smíchove. Petržalku reprezentovala Angelika Fábry s áriou Stizzoso, mio stizzoso z opery La serva padrona, Giovanniho Battistu Pergoelesi a očarila divákov krehkým zjavom a emotívnym prejavom.

Čo je to Talent Prahy 5

Súťaž, ktorá sleduje záujem o hodnotnú hudbu a umelecké výkony mladých hudobných amatérov a tým najlepším umožňuje verejnú koncertnú prezentáciu s podporou profesionálnych hudobných umelcov. Súťaž je určená záujemcom z oblasti klasickej hudby, v speváckej kategórii aj interpretom muzikálových piesní a speváckym zborom. Takisto je určená žiakom základných umeleckých škôl a je rozdelená do 4. kategórií: súťažiaci do 15 rokov, nad 15 do 26 rokov, študenti hudobných konzervatórií, iných vyšších odborných hudobných škôl či vysokých hudobných škôl, spevácke zbory a špeciálna kategória „Mimoriadny talent“.

Ako vždy, aj teraz sa na záver konal slávnostný koncert laureátov – víťazov jednotlivých kategórií súťaže a zahraničných hostí zo Slovenska, Maďarska, Rumunska, Nemecka a Poľska. Doprevádzal ich Pražský komorný orchester s dirigentom Leošom Svarovským.

web od 2day