Týždeň čistoty druhý aprílový týždeň

K jari nepochybne patrí aj veľké jarné upratovanie. Doma sa zbavujeme nepotrebných vecí, triedime oblečenie v skriniach, umývame okná. Pozornosť si však nezaslúžia iba naše domácnosti, ale aj životné prostredie. V Petržalke sa s príchodom dlhších dní a slnečných lúčov začali mnohí dobrovoľníci spájať a bojovať proti neporiadku v uliciach sídliska. Z vlastnej iniciatívy organizujú brigády a vyzývajú aj ostatných, aby sa zapojili. Petržalská samospráva podporuje dobrovoľníkov poskytnutím vriec a rukavíc, Miestny podnik verejnoprospešných služieb zas zabezpečuje odvoz odpadu.

Petržalská samospráva aj tento rok ponúka obyvateľom spoluprácu pri riešení čistoty v okolí ich bytových domov a organizuje už siedmy ročník akcie Týždeň čistoty a poriadku. A v čom spočíva táto tradičná iniciatíva?
V termíne od 01. 04. do 05. 04. 2019 si obyvatelia môžu na telefónnych číslach 02/68 288 851, 68 288 852, 68 288 796, alebo e-mailom andrej.pazitny@petrzalka.sk, lubica.borsova@petrzalka.sk, tatiana.stanova@petrzalka.sk dohodnúť stretnutie na oddelení životného prostredia, aby sa so zamestnancami dohodli, kedy a kde sa uskutoční plánovaná brigáda a aby si prevzali zdarma rukavice a vrecia na odpad.

Zo skúsenosti mnohí Petržalčania vítajú túto formu pomoci, najmä z dôvodu časovej flexibility a individuálneho plánovania aktivity. Niektorí sa zameriavajú na teambuilding, upevňovanie susedských vzťahov a príjemne strávený čas v kruhu priateľov.

Týždeň čistoty v Petržalke sa tento rok uskutoční druhý aprílový týždeň od 08. apríla do 14. apríla 2019.

web od 2day