Milan Roskopf vykonal nový rekord

V sobotu sme boli svedkami vytvorenia nového svetového rekordu pre zápis do Guinessovej knihy rekordov. Milan Roskopf tesne po svojich 60-tich narodeninách absolvoval beh na 100 m za súčasného žonglovania tormi bowlingovými guľami. Plánovaných 38 sekúnd, prekročil o presne 3 sekundy a reálne zabehol 100 m v čase 35 sekúnd! Týmto zápisom vytvoril nový svetový rekord v danej disciplíne. Podujatie sa stalo atletickým mítingom a veľkolepou oslavou športu a pohybu aj pre našich najmenších atlétov.

K prvým gratulantom patril dvojnásobný majster sveta v silovom žonglovaní (3x5kg gule) Radek Šatka. Jeho svetový rekord (17,85s) zostal síce po dvoch pokusoch neprekonaný, Radek bol však Milanovi veľkou oporou. A oporou mu boli všetci účastníci podujatia, ktorých bolo viac ako 60, z toho väčšina detí.

Športové dopoludnie začalo rozcvičkou a následne odštartovaním troch štafiet po 20km, teda spolu 60 km k Milanovým oslavám 60-tin. Detí bolo niečo vyše 40, ale ich nasadenie bolo neskutočné. Malí atléti podávali výkony, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani dospelí. Podaktorí z nich nabehali v jednotlivých štafetách viac ako 2 km a nedokázali ich zastaviť ani rozhodcovia. Preto bolo nakoniec namiesto 60km v štafetách nabehaných 68 kilometrov.

web od 2day