„Seniori seniorom“ na Ekonomickej univerzite

„Nikdy nie je neskoro začať niečo nové“ je heslom Univerzity tretieho veku (UTV) pri Bratislavskej Business School Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá okrem vzdelania poskytuje seniorom možnosť aktívne tráviť voľný čas. V rámci svojich aktivít organizujú aj pravidelné podujatia, na ktoré pozývajú osobnosti kultúrneho a spoločenského života.

V utorok organizovala UTV posledné podujatie v tomto akademickom roku s názvom „Seniori seniorom“, na ktorom tento krát nechýbali ani naši seniori z petržalských denných centier a prvá vicestarostka Lýdia Ovečková. Mestská časť Bratislava-Petržalka rozbieha aj touto formou aktívnu spoluprácu s Ekonomickou univerzitou a v najbližšej dobe plánuje podpísať memorandum o spolupráci. V rámci začínajúcej spolupráce oslovila MČ študentov univerzity, aby sa prihlásili za zapisovateľov na blížiace sa Eurovoľby.

Podujatie otvoril riaditeľ BBS EU Milan Staňo. Nasledovala prednáška bývalej žurnalistky a súčasnej šéfredaktorky portálu Viva Senior Alžbety Capkovej, ktorá rozprávala o tom, ako sa dostala od novinárčiny k seniorom. Petržalský folklór dostal do povedomia súbor Melódia so svojím bohatým repertoárom piesní, ktorý členovia súboru predstavia aj počas veľkonočných sviatkov v ďalekej Číne. „Verím, že sme aj týmto podujatím urobili pekný krok a úspešný štart do ešte aktívnejšej spolupráce,“ povedala manažérka UTV Jana Chládecká.

Na programe bola aj ukážka cvikov Zumby Gold, obľúbenej aktivity členov UTV. Na záver podujatia čakalo na seniorov občerstvenie, ktoré si sami pripravili. Možno aj toto dopomohlo k tomu, aby sa základňa UTV rozrástla o nových členov. Pokiaľ máte vy alebo niekto z okolia záujem o štúdium na UTV, prihlášku nájdete na stránke https://euba.sk/aktivity-a-media/univerzita-tretieho-veku.

Fotogaléria

web od 2day