Upracme (si) Petržalku

„Aj teba hnevá, že máš v okolí neporiadok? To, že chodievaš pravidelne do prírody, kde vidíš odpad a čierne skládky? To, že si ľudia nevedia odniesť svoje špaky, obaly a plastové fľaše so sebou, ale hodia ich na zem namiesto do koša? Poď s nami upratať Bratislavu a spoločne ukážeme ostatným, že našu krajinu si musíme vážiť“ znie posolstvo skupiny Upracme (si) Slovensko, ktorá pri príležitosti Dňa Zeme organizuje v nedeľu 28. apríla o 14.00 h upratovanie zelených plôch pri Kauflande a Osuského ulici a zapojiť sa môžete aj vy!

Akcia sa koná v rámci tradičnej kampane Upracme (si) Slovensko. Vďaka členkám skupiny Upracme si Petržalku budú dobrovoľníci upratovať práve našu mestskú časť. „Chceli by sme pre Petržalčanov trochu poľudštiť plochy, kam chodia na prechádzky, kadiaľ prichádzajú do Kauflandu a kde sa stretávajú psíčkari. Pri Kauflande sú stovky sáčkov, papierikov, bezdomovecké hniezda. Na ploche medzi Osuského a Chorvátskym ramenom taktiež odpad v kríkoch a pod stromami, staré kreslá, oblečenie, kufre, plastové fľaše, plechovky…,“ povedala Jana Púčiková, organizátorka podujatia. Vrecia aj rukavice poskytne, ako vždy, mestská časť.

Informácie o brigáde nájdete na facebook stránke TU. V prípade záujmu o viac informácií kontaktujte Janu Púčikovú mailom: jana.pucikova@gmail.com alebo telefonicky na čísle 0904 702 237.

Do celoslovenskej kampane Upracme si Slovensko sa bude možné zapojiť dvoma spôsobmi:

1.Príďte na podujatie vo vašom okolí

2.Choďte na prechádzku a pozbierajte odpadky do tašky. Môžete ich odfotiť a zdieľať verejne s označením #UpracmeSlovensko

Zoznam miest, kde sa budú konať všetky čistenia na Slovensku nájdete na facebook stránke: TU.

web od 2day