Do práce na bicykli 2019

Obľúbená celoslovenská kampaň „Do práce na bicykli“ si získala svojich priaznivcov aj v našej mestskej časti. V predchádzajúcom ročníku sme za mestskú časť zostavili 4 tímy, pričom najlepší sa umiestnil na 20. mieste z 997.

V tohtoročnom 6. ročníku sa nám podarilo zostaviť takisto 4 tímy zložené zo 14 účastníkov z nášho miestneho úradu, z toho 1 sa pridal z Miestnej knižnice. Do kampane sa zapojil aj starosta mestskej časti Ján Hrčka.

Cieľom nie je nabicyklovať čo najviac kilometrov, ale využiť na prepravu do práce čo najčastejšie bicykel. Kampaň začína 1. mája a potrvá do konca mesiaca.

Vyhlasovateľom kampane je Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, koordinátorom a odborným garantom Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.
Viac informácií o tejto aktivite nájdete na oficiálnej stránke projektu: http://www.dopracenabicykli.eu/.

Počas jedného mesiaca si tak môže každý zo zapojených vyskúšať, aké je cestovať do práce na bicykli a aj to, že je to v mnohých prípadoch pohodlnejšie a rýchlejšie, ako dopraviť sa do nej iným dopravným prostriedkom.

web od 2day