Budatko je v Petržalke už 12 rokov

Materské centrum Budatko, o.z., každoročne k svojim narodeninám pripravuje v spolupráci s rôznymi organizáciami a združeniami pre petržalskú verejnosť zaujímavú akciu s bezplatným vstupným.
Dňa 11. mája sa v areáli MŠ Holíčska 30 uskutočnila oslava Budatka s názvom Potulky Slnečnou sústavou. Podujatie sa konalo pod záštitou starostu MČ Petržalka Jána Hrčku, ktorý prišiel osláviť narodeniny Budatka spolu s vicestarostkou Janou Hrehorovou.

Na deti čakali zaujímavé úlohy, prepojené náučným chodníkom s interaktívnymi časťami. Za úlohy deti zbierali nálepky do zošita. V cieli čakal takmer naozajstný kozmonaut a jeho blikajúca veľká raketa, pri ktorej každý malý
astronaut získal certifikát o absolvovaní výcviku a drobné odmeny od sponzorov. Počas akcie si účastníci mohli pozrieť zaujímavú prezentáciu od dobrovoľníkov z Astronomického klubu Bratislava. Malí aj veľkí účastníci si napokon po všetkom tom adrenalíne mohli oddýchnuť a posedieť v čitateľskom kútiku, alebo pri tvorivých dielničkách, pripravených Miestnou knižnicou Petržalka.

„Som rada, že vyše 300 záujemcov neodradilo zamračené počasie, a že ich naše stanovištia zaujali. Vďaka finančnej podpore od Nadácie ZSE sme mohli pripraviť pre deti kvalitné kulisy na stanovištia či náučný chodník, mohli sme zabezpečiť bublinovú šou, skákacie hrady a každý návštevník od nás obdržal malú odmenu v podobe malého občerstvenia. Z akcie sme síce odchádzali za kvapkajúcej oblohy, ale zato so smiechom na perách a zážitkami v srdciach,“ zhrnula Barbora Filo, projektová manažérka akcie: „Verím že nám aj do budúcna budú nadácie naklonené, aby sme oslavu mohli každoročne opakovať v podobnom rozsahu. Samozrejme –
vždy s inou témou,“
dodala.

web od 2day