Vyše sto detí sa zúčastnilo turnaja v mini-vybíjanej, vyhrala ZŠ Černyševského

Poriadne živú stredu zažila petržalská telocvičňa na Záporožskej ulici. Vyše sto detí z ôsmich petržalských základných škôl sa v rámci Dní Petržalky zúčastnilo atraktívneho turnaja vo vybíjanej. Akciu, ktorá bola súčasťou projektu Športom za duševné zdravie detí, úspešne zorganizoval hádzanársky oddiel ŠKP Bratislava.

Hlavným cieľom turnaja bolo podporiť pohyb u najmenších školákov a vytvoriť im príjemné prostredie na šport a zábavu. Z reakcií detí a učiteľov bolo badať spokojnosť. „Chcela som, aby si chlapci a dievčatá mohli zmerať sily aj s inými školami. Deti sa na to veľmi tešili. Samozrejme, boli radi, že nemusia ísť do školy. Ale nebolo to len preto. Všetci veľmi radi športujú. V škole hráme vybíjanú často a deti si ju naozaj obľúbili,“ prezradila Iveta Trangošová, jedna z učiteliek, ktorá prišla aj s deťmi zo základnej školy na Černyševského ulici.

Deti z tejto školy sa napokon tešili aj z víťazstva na turnaji v oboch kategóriách – starších aj mladších žiakov prvého stupňa. Za vynikajúce výkony si obe úspešné družstvá odniesli víťaznú trofej. Pre učiteľov je to výborná vizitka ich práce, pre detí zas skvelá motivácia k pokračovaniu v športe.

web od 2day