Prosím, nebráňte v odvoze odpadu

V poslednom čase sa nám zbierajú podnety súvisiace s vozidlami, ktoré parkujú nesprávnym spôsobom tak, že bránia pracovníkom z OLO odviesť odpad z kontajnerových stojísk. Na tento problém nás upozornil aj obyvateľ zo Znievskej ulice: „Kvôli vozidlám parkujúcim na vjazde na parkovisko nám nedokážu zrealizovať odvoz odpadu. Obyvatelia aj napriek tomu, že sú nádoby na odpad preplnené, hádžu odpad naďalej do stojiska. Stačí malý vetrík a máme tu neporiadok,“ sťažuje sa obyvateľ a tvrdí, že situácia sa neustále opakuje. Obrátil sa na našu mestskú časť s požiadavkou, či by nebolo možné vyznačiť na vjazde na parkovisko žlté čiary.

„Mestská časť Bratislava-Petržalka nebude vyznačovať duplicitné dopravné značenie, ktoré vyznačuje iné zákazy a príkazy vyplývajúce z ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Riešením je iba požiadavka na poriadkové zložky, aby vykonávali dohľad nad dodržiavaním ustanovení zákona, pretože je to ich základná povinnosť. Pokiaľ sa bude tolerovať porušovanie pravidiel cestnej premávky, nevieme žiadnym spôsobom zabezpečiť aby vodiči nestáli na miestach, kde je to zakázané,“ povedala Zuzana Kordošová, vedúca oddelenia územného konania a dopravy mestskej časti.

Mestská časť ako riešenie uvádza riadne označenie kontajnerového stojiska s vyznačením časov odvozov odpadu, neustále informovanie na schôdzi vlastníkov bytov a nebytových priestorov a privolávanie poriadkových zložiek.

❗️Týmto prosíme všetkých vodičov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky, neparkovali v oblúkoch parkovísk a nebránili tak odvozu odpadu, ktorý následne škodí obyvateľom a životnému prostrediu.❗️

web od 2day