1. miesto pre petržalskú knižnicu

Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove sa v dňoch 13. a 14. mája 2019 stala miestom stretnutia knihovníkov na celoslovenskej Súťažnej prehliadky knižničných podujatí pre deti a mládež. Prehliadka sa stala tradičným podujatím detských knihovníčok. Téma 9. ročníka bola zameraná na empatiu a medziľudské vzťahy: „Nesúď človeka, pokiaľ neprejdeš míľu v jeho topánkach“.

Na súťažnej prehliadke mala naša knižnice dve zástupkyne. V porote vedúcu knižnično-informačných služieb a metodičku Vieru Némethovú a medzi súťažiacimi vedúcu detskej a rodinnej pobočky Prokofievova Petru Mišákovú s podujatím Liek pre Vĺčika. Príbeh podľa knihy Daniely Olejníkovej opisuje, aké to je, keď sa svet zo dňa na deň premení z pekného miesta na miesto nevľúdne. Naša knihovníčka Petra sa spolu s deťmi preniesla do hlbokého lesa, ale nech vás to nemýli! Rovnako hlboko išli aj do emócií. Spolu s Plamienkou hľadali liek pre Vĺčika, ktorý sa náhle z ničoho nič rozosmutnil. Príbeh otvára tému samoty, choroby, pretvárky, ale aj pomoci a priateľstva. Petra deti previedla nielen príbehom, ale aj tým, ako si pri prežívaní hlbokých emócií môžeme navzájom pomôcť.

Medzi knihovníčkami obstála naša kolegyňa výborne. Porota pri realizácií podujatia ocenila efektívnu a účinnú komunikáciu s deťmi, ktorá učí empatickému mysleniu a správaniu a využitie prvkov dramatoterapie. Za podujatie Liek pre Vĺčika, získala Petra Mišáková 1. miesto!

web od 2day