Zahájili sme Olympijský festival nádejí Petržalka 2019

Prvý júnový týždeň sa nesie v znamení športovej olympiády určenej pre deti petržalských základných škôl. Aj týmto spôsobom sa snaží mestská časť v spolupráci so športovými organizáciami motivovať žiakov k pohybu, prebudiť v nich súťaživého ducha a ukázať im, že aj šport vie byť zábava.

Olympijský festival nádejí je tradičnou súčasťou obľúbených Dní Petržalky a v pondelok 3. júna odštartoval pretekmi v cyklokrose na pápežskej lúke vedľa Kostola Sv. rodiny.
Na bicykle si sadli žiaci z 11 petržalských základných škôl. Na treťom mieste sa umiestnili žiaci zo ZŠ Lachova, na druhom ZŠ Dudova a víťazmi sa stali žiaci zo ZŠ Holíčska. Okrem toho súťažili v dvoch kategóriách – dievčat a chlapcov. Všetci výhercovia získali medaily a tí neumiestnení si odniesli medaily za účasť.

Cieľom Olympijského festivalu nádejí je šíriť myšlienky olympizmu – Citius, Altius, Fortius, (rýchlejšie, vyššie, silnejšie), osloviť deti a získať ich pre pravidelné športovanie. Tento celý týždeň sú na programe ďalšie športové aktivity:

v utorok 4.6. vybíjaná na piesku v ZŠ Turnianska;
v stredu 5.6. plávanie v ZŠ Holíčska;
vo štvrtok 6.6. atletika v ZŠ Tupolevova.

Festival ukončí súťaž v minibasketbale dňa 15.6., ktorý odohrajú žiaci na pôde ZŠ Holíčska. Na programe je okrem športu aj výtvarná súťaž dňa 7.6. v Cik Cak Centre.

FOTOGALÉRIA .
Foto: Matúš Bednarič

web od 2day