Rekordná návštevnosť Na palube jednorožca

MDD prišlo osláviť tento rok Na palubu jednorožca do areálu Auparku a Sadu J. Kráľa v Bratislave skoro 15 000 ľudí. Najväčšia oslava MEDZINÁRODNÉHO DŇA DETÍ V BRATISLAVE sa konala v nedeľu 02. júna 2019 v čase od 10:00 do 17:00 hod. Túto celodennú rodinnú akciu organizovalo občianske združenie Moonlight camp, ako súčasť projektu na podporu nadaných detí zo sociálne znevýhodneného prostredia pod názvom Na palube jednorožca, nad ktorým prevzal záštitu starosta Petržalky Ján Hrčka. MDD Na palube jednorožca je vyvrcholením už ôsmeho ročníka tohto projektu.

Na palubu jednorožca prišlo tento rok príjemne a užitočne stráviť MDD na rodinnú akciu bezmála pätnásť tisíc usmiatych a spokojných ľudí. Počas dňa sa registrovalo 2.000 detí a na záver si prítomní užili NAJVÄČŠIU PENOVÚ PÁRTY NA SLOVENSKU. Vstup bol voľný!

DETI pri REGISTRÁCII, priamo v Auparku v čase od 10:00 do 14:00 dostali informačný leták a originálnu HRACIA KARTU, s ktorou absolvovali 20 atraktívnych STANOVÍŠŤ rozmiestnených v areáli Auparku a po celom Sade Janka Kráľa. ZASÚŤAŽILI SI, uvideli záchranársku TECHNIKU a tiež si užili ukážky práce zásahových jednotiek akými sú polícia, hasiči, záchranári, kynológovia a mnohí ďalší. Po úspešnom absolvovaní každého stanovišťa získali deti na zadnú stranu HRACEJ KARTY pečiatku s písmenom. Deti, ktoré absolvovali všetky stanovištia, zozbierali všetky písmená tajničky a správne ju vyplnili boli zaradení do žrebovanie o fantastické ceny. Tajnička pre tento rok znela: KEĎ NIEČO CHCEŠ, VESMÍR SA SPOJÍ, ABY TI POMOHOL.

PRIPRAVENÉ BOLI TIEŽ SPRIEVODNÉ AKCIE: Works hop, čitáreň, kreslenie na chodník, meranie zraku, množstvo maskotov v životnej aj nadživotnej veľkosti a veľa ďalších prekvapení. Skoro 1000 detí sa zúčastnilo merania zraku, dospelí si dali zmerať cukor /všetky pripravené testovacie papieriky sa minuli/, a deti sa naučili správne si čistiť zúbky. Tešili sme sa o to viac, že prišli aj rodičia detí, ktoré sme minulý rok poslali k očnej lekárke a ďakovali. Bol to fajn pocit, že naša práca nie je zbytočná. DAROVAŤ KRV PRIAMO NA AKCIU V MOBILNEJ JEDNOTKE Z NÁRODNEJ TRANSFÚZNEJ SLUŽBY SR prišlo skoro 20 darcov, no každé dieťa sa dozvedelo, aká je krv vzácna.

Fotogalériu z podujatia nájdete TU.

web od 2day