Deň krivých zrkadiel po 14. krát

Deň krivých zrkadiel je jedinečné podujatie, ktoré sa koná vždy druhú nedeľu v júni a je to deň venovaný ľuďom s mentálnym postihnutím. Jeho motto znie: „Sme iní, no nie horší. Dovoľte nám žiť s vami, nie vedľa vás!“ Včera sa konal v Sade Janka Kráľa už po 14. krát.

Podujatie organizuje Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR, záštitu nad ním prevzal starosta Petržalky Ján Hrčka. Za mestskú časť prišla „iných, no nie horších“ ľudí podporiť vicestarostka Jana Hrehorová. „Mestská časť víta a cení si činnosť Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím. Má za sebou veľa práce a výsledkov na celoslovenskej úrovni,“ povedala Jana Hrehorová. Okrem toho zagratulovala riaditeľke združenia Ivete Mišovej k oceneniu Nadácie Orange, ktorú získalo združenie za dlhoročnú prácu a dlhodobý spoločenský prínos aj zviditeľňovanie náročných tém.

Na všetkých zúčastnených čakal super program. Ten odštartoval bubnovým sprievodom s CAMPANA BATUCADA pri Gotickej veži. Popoludní ste mohli ochutnať z piknikového koša, ktorý bol plný tvorivých hier, workshopov a darčekov. Večer patril koncertu skupiny FUNKIEZ.

web od 2day