Magio Pláž otvorila svoje brány po 13. krát

Bez slamky piješ rýchlejšie – aj takto sa chce svojim návštevníkom prihovárať tohtoročná Magio pláž. V poradí 13. ročník mestskej pláže prináša návštevníkom Tyršovho nábrežia nový koncept zameraný na zodpovednosť voči životnému prostrediu a my sme na dnešnom slávnostnom otvorení nesmeli chýbať. FOTOGALÉRIA

Magio pláž prináša leto plné zážitkov, koncertov, chutí, zábavy a vzdelávania vďaka spoločnosti Slovak Telekom v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava a MČ Bratislava – Petržalka, za ktorú prišla na podujatie vicestarostka Lýdia Ovečková. „Tyršovo nábrežie je špecifické aj z historického hľadiska, lebo tu skončila 1. svetová vojna a preto by som vás touto cestou rada pozvala na oslavy 100. výročia pripojenia Petržalky k Československu, ktoré sa uskutoční na Tyršovom nábreží 14. augusta. V rámci osláv uvidíte ukážky bojov, rôzne prednášky a na záver ohňostroj na Dunaji,“ povedala Ovečková.

Magio pláž sa týmto ročníkom vzdáva jednorazových, nerecyklovateľných plastov a dáva zelenú zálohovaným pohárom. Po novom návštevníci pláže nedostanú do drinku automaticky plastovú slamku, v prípade záujmu si môžu kúpiť jej ekologickejšiu alternatívu – papierovú slamku. Dnešné slávnostné otvorenie Magio pláže spríjemňovalo hudobné vystúpenie Filipa Jančíka, ktorý sprevádzal modelky, ktoré sa prešli po promenáde v udržateľných modeloch vyrobených z odpadu.

Celá pláž dostala v tomto roku novú architektúru, vďaka ktorej sa znížilo množstvo stavebného odpadu. Magio pláž bude napájaná z alternatívnych zdrojov energie pomocou solárnych kolektorov a fotovoltických panelov. Znížil sa vizuálny a reklamný smog tak, aby viac zapadol do krajinnej architektúry. Brány Magio pláže, sa pre verejnosť otvoria v piatok 14. júna a letná atmosféra bude pri nábreží Dunaja pulzovať do nedele 1. septembra.

web od 2day