Aj my sme jazdili do práce na bicykli

Napriek výdatným dažďom v máji sa zamestnanci mestskej časti odhodlali jazdiť do práce na bicykli. Cieľom národnej kampane „Do práce na bicykli“ bola podpora nemotorovej, najmä cyklodopravy v meste a motivácia zamestnávateľov, aby pre to vo svojich sídlach vytvárali vhodné podmienky. Nám sa tento rok podarilo zostaviť 4 tímy s 15 účastníkmi, štrnásti boli priamo z miestneho úradu a jeden z petržalskej knižnice.

V rámci Bratislavy sa celkovo prihlásilo 1075 tímov, čo je o 78 tímov viac ako v predchádzajúcom roku. Mestská časť so 4 tímami sa v rámci celej SR umiestnila na 126 mieste. Do kampane sa zapojil aj starosta Petržalky Ján Hrčka. „Každému touto cestou ďakujem, že podporil dobrú myšlienku a bol malým kolieskom vo veľkom súkolí,“ povedal Ján Hrčka, ktorý nezabudol spomenúť, že sme v garážach inštalovali nové stojany so systémom bezpečného uzamknutia bicykla.

Vyhodnotenie:

MiÚ Petržalka 1 (Ján Hrčka, Petra Vančová, Ľubomír Hesek, Marek Harum) na 215. mieste
MiÚ Petržalka 2 (Pavol Vodička, Jana Kalužníková, Tatiana Laurincová, Ľubomír Gažík) na 45. mieste
MiÚ Petržalka 3 (Milan Raus, Zuzana Gazsová, Ladislav Milincký, Ľubica Boršová) na 405. mieste
MiÚ Petržalka 4 (Róbert Schnürmacher, Marta Laczkyová, Andrej Blass) na 653. mieste

Tak ako aj po iné roky, nie sú rozhodujúce najazdené vzdialenosti oveľa hodnotnejšie bolo odhodlanie každého z nás vyskúšať iný druh dopravy aspoň počas jedného mesiaca a možno skúsiť, či sa nedá na bicykli prepravovať aj počas celého roka, nie len počas mája.

web od 2day