Prvé zasadnutie pracovnej skupiny ku materským školám

Dnes sa uskutočnilo prvé stretnutie pracovnej skupiny k riešeniu problémov a rozvoja materských škôl. Táto skupina bola výsledkom dohody na konci mája, ako prostriedok na lepšiu komunikáciu medzi vedením úradu a riaditeľkami MŠ.

Hlavnou témou bolo pripravované VZN, ktoré bude zvýhodňovať petržalské deti. Ak 25.6. návrh VZN poslanci schvália, rodičia petržalských detí budú platiť 30 eur a rodič ia mimopetržalských 250 eur. Účinnosť tohto VZN bude platiť od októbra a o definitívnom zozname zliav budú rozhodovať poslanci v septembri, takže budú všetci rodičia dopredu vedieť, koho sa zľava bude a koho nebude týkať.

Riaditeľky MŠ rešpektujú, že určenie poplatku je kompetenciou mestskej časti a budú nápomocné pri vysvetľovaní tohto VZN ostatným riaditeľkám a rodičom. Mestská časť pripraví v spolupráci s nimi zoznam najčastejších otázok, ktoré im rodičia v tejto súvislosti kladú.

Ďalšou témou bolo rozširovanie kapacít v škôlkach napríklad prerábaním bývalých školníckych bytov. Do konca septembra plánujeme počet miest rozšíriť o 70 a potom pokračovať v ďalšom rozširovaní kapacít materských škôl.

web od 2day