Most generácií vytvoril puto medzi seniormi a deťmi

Mnoho seniorov žije v starobe bez kontaktu s rodinou či priateľmi. Samota neprospieva psychickému zdraviu človeka a je len krokom k tomu, aby zo sveta odišiel skôr. Petržalská samospráva sa snaží, aby seniori žili aktívne aj vo vyššom veku, boli v kolektíve a zapájali sa do rôznych aktivít. Takisto podporuje stretnutia seniorov s deťmi, čím pomáha búrať generačnú priepasť. Už niekoľko rokov organizuje oddelenie sociálnych vecí mestskej časti podujatie s názvom MOST GENERÁCIÍ, ktorý spája najmladšiu a najstaršiu generáciu.

Stretnutie dvoch generácií sa konalo v areáli reštaurácie Rančík a nieslo sa v športovom duchu. Tentokrát sa seniori z denných centier stretli s deťmi z materskej školy na Bulíkovej ulici. Každé denné centrum si spomedzi seba vybralo 3 súťažiacich, ku ktorým potom pribudli 3 deti. Tak vytvorili 6 súťažných družstiev, ktoré súťažili spolu v 6. športových disciplínach.

Hlavný cieľ, a tým bolo spojenie generácií, pracovníci sociálneho oddelenia splnili. Medzi deťmi a seniormi sa vytvorilo pevné puto, spoločne si zasúťažili, povzbudzovali sa a užili si pekný deň.

web od 2day