Nový školský rok zahájila prezidentka Zuzana Čaputová

Petržalka dnes hostila významnú návštevu. Bola ňou prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v Základnej škole Turnianska 10 slávnostne zahájila nový školský rok. Na pôde školy ju privítala riaditeľka ZŠ Zlata Halahijová, starosta Petržalky Ján Hrčka a prvá vicestarostka Petržalky Lýdia Ovečková.

„Milé deti, dnes vám začína nové obdobie, nové dobrodružstvá. Budete sa učiť písať, čítať a stretnete veľa nových kamarátov,“ prihovorila sa žiakom prezidentka Zuzana Čaputová. „Vám, milí rodičia a učitelia prajem veľa trpezlivosti pri sprevádzaní detí na ceste školským rokom,“ povedala.

„Je nám všetkým veľkou cťou, že sa pani prezidentka rozhodla otvoriť školský rok práve na petržalskej základnej škole. Ešte väčšiu radosť mi robí fakt, že je to táto škola, ktorá je jednou z našich najkrajších a najúspešnejších,“ povedal starosta Petržalky Ján Hrčka.

Základná škola na Turnianskej ulici je už niekoľko rokov zapojená do vzdelávacieho ekoprojektu Zelená škola. Používanie ekologicky prijateľných čistiacich prostriedkov, zelené hliadky, ktoré dohliadajú na čistotu a správne triedenie odpadu, alebo nahrádzanie plastových fľaší ekologickejšími alternatívami, ekozáhradka, to je len zlomok z environmentálnych aktivít školy.

„Chcem vám všetkým zaželať, aby vás aj návšteva našej šarmantnej pani prezidentky motivovala k poctivej práci vo vyučovaní, k ďalším zeleným aktivitám na vašej škole a aby vás to všetko aj naďalej bavilo, lebo škola by mala byť aj o tom,“ zaželal starosta žiakom a učiteľom úspešný nový školský rok.

FOTOGALÉRIA
Foto: Matúš Bednarič

web od 2day